Fair Floortje

Iedere zichzelf respecterende site, krant of tijdschrift heeft er al aandacht aan besteed, dus mijn blog kan d’r ook nog wel bij: presentatrice Floortje Dessing heeft vandaag haar fair trade shop Nukuhiva geopend op de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Volgens Floor is het is een fair trade winkel met eerlijke en verantwoorde producten. Voor wie denkt dat het geitenwollensokgehalte hoog is: dat valt erg mee.

Dessing wil laten zien dat hippe kleding ook ‘schoon’ kan zijn. Dus geen zielige tafereeltjes van kinderen in derde wereld landen die zich in slechte arbeisomstandigheden uit de naad werken tegen een hongerloontje. Nee, fair trade pleit voor een eerlijk handelssysteem en gezonde werkomstandigeden. En daar is natuurlijk veel voor te zeggen. Volgens Floor kreeg ze de groene motor van huis uit mee. ‘Ik kom echt uit zo’n groen kabouternest..’

Maar de kleding heeft niet veel weg van kabouteroutfits. Integendeel. Zo heeft Nukuhiva het Nederlandse merk Kuyichi (trendy omtwerpen met een twist), het trendmerk uit Londen Loomstate, retro-outfits van het Peruaanse Misericordia, organische katoenoutfits van Intoxica (klinkt eng, is het niet) én Edun -het merk van Ali Hewson, de vrouw van Bono-, in de rekken hangen.

Leuk, leuk, leuk. Tijdens het shoppen kun je verder nog genieten van een kopje organische koffie of je koopt gezellig een reisje van Global Discovery. Waarom niet?

(bron: De Telegraaf/ www.nukuhiva.nl. foto: michel schnater)

Lees ook:Fair trade week 2009 maakt eerlijk shopppen extra makkelijk
Lees ook:Eerlijk excuus om dit weekend te shoppen
Lees ook:M-braze de eco-look
Lees ook:Koop de tas van de Franse first lady
Lees ook:Hip tussen de hoeren – en nog duurzaam ook

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fair Floortje

  1. Liz

    Hmmm Klinkt eigenlijk best goed. Ik vond haar ook altijd zo leuk in haar reisprogramma, kortom ik ga er snel eens kijken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>