Hip tussen de hoeren – en nog duurzaam ook

Ecowebshop Sincero opende op de Dag van de Duurzaamheid 2009 een eigen winkel in Utrecht. De opening, die samenvalt met het vijfjarige bestaan van de webwinkel, vond plaats onder toeziend oog van de raamprostituees in de Hardebollenstraat.

In de Utrechtse Hardebollenstraat doet de gemeente wanhopige pogingen tot revitalisering en herstructurering. Tot nu toe zijn de raamprostituees nog niet verdwenen. Maar ze hebben wel een winkel met fair fashion in de straat gekregen.

Op de Dag van de Duurzaamheid, 9 september 2009, opende Sincero namelijk de deuren in het gezellige straatje in het Utrechtse stadscentrum. Van de peeskamer hebben Gonny Jeths en Joke van der Eijk, die vijf jaar geleden webshop Sincero startten, een paskamer gemaakt. Ze verkopen er kleding voor dames, heren en kinderen van duurzame merken zoals M’Braze, Global Woman en Lana Natural Wear. ‘Ik hoorde vaak van klanten dat ze kleding liever pasten dan online kochten.’, vertelt Gonny Jeths over haar idee voor een winkel. ‘In Utrecht was nog relatief weinig fair fashion. De gemeente verhuurde dit pand en die kans heb ik gegrepen.’

De opening van de Sincero winkel werd verricht door twee van de kinderen van Joke van der Eijk, die de kinderkleding inkoopt. Joke was in verwachting van de nu vijfjarige Bart toen de webshop startte. Geen wonder dus dat haar in milieuverantwoorde streepjestrui gestoken zoon nu een lintje mocht doorknippen. Hij onthulde daarmee een pronkstuk uit de collectie van Sincero: een paars jurkje met witte legging van Cotton Field.

Over concurrentie van Nukuhiva, de winkel van Floortje Dessing die zich op een steenworp afstand van de Hardebollenstraat bevindt, maakt Sincero zich geen zorgen. ‘Als mensen daar heen gaan, dan komen ze toch gewoon hier ook nog even langs? Bovendien zoek ik het meer in de betaalbare kleding,’ zegt Gonny. Zo verkoopt Sincero jeans van Mud Jeans, die nog geen 60 euro kosten. In de winkel hangt de kleding niet gesorteerd op merk, maar op kleur. En de collectie verandert regelmatig, want er is meer kleding op voorraad dan in de winkel kan worden opgehangen.

Op de foto: Opening van de winkel van Sincero op 9 september 2009 (foto André Blom)

Lees ook:Forever 21 heeft vandaag haar tweede winkel in Nederland geopend!
Lees ook:Op de catwalk en daarna meteen online kopen
Lees ook:Jort Kelder in de ecomode
Lees ook:Eindelijk FCUK in Nederland
Lees ook:Grand opening Forever 21 BEURSTRAVERSE ROTTERDAM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>