Prada gaat minimaal

PradaNormaal staat de Milanese modeweek voor pure luxe, maar een aantal ontwerpers tonen tegendraadse collecties. Onder wie Miucca Prada. Prada? Ja, de vrouw van ‘less is more, if you know what to wear less’, heeft een nogal aparte, collectie geshowd. En iedereen moet er een beetje aan wennen. Want als het aan Miucca ligt moeten we namelijk volgende winter dag zeggen tegen de mooie, ietwat brave, ladylook die ze notabene zelf heeft geintroduceerd.

Wat krijgen we ervoor in de plaats?

Een serieuze look. Het is mevrouw Prada menens. Volgens haar moeten vrouwen weer sterk zijn en moeten ze vooral niet proberen bij iedereen in de smaak te vallen. Vervang het woord iedereen maar voor mannen.

En dus zagen de modellen eruit alsof ze op weg waren naar het kantoor of de universiteit. Lekker interessant lopen met grote bonttassen en met bont afgezette notitieboeken onder de arm. Verder lange V-hals truien, duffeljassen, met bont afgezette parka’s en grijze kashmieren sweaters.

Goddank waren er nog panterprintjassen, bontkragen en veel glamourous zwarte jurkjes te bekennen. Dat biedt hoop voor de luxepoezen onder ons. Want alles wat Miucca doet wordt nagebouwd. Dus reken maar dat deze look sowieso aan het eind van dit jaar in de winkel hangt. Tja.

Lees ook:Miucca Prada uitgeroepen tot Beste Modeontwerper van 2006
Lees ook:Smart girls fake it
Lees ook:Hoe diep mag de V-hals voor mannen zijn?
Lees ook:Bont is zó 2009
Lees ook:Najaarstrend: de luipaardprint

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>