EHBH, eerste hulp bij beha’s

Tachtig procent van de vrouwen weet niet haar cupmaat, en draagt daardoor een verkeerde beha. Zelfs Oprah Winfrey besteedde er al eens een TV-uitzending aan. Een journaliste van de Nederlandse Glamour besloot dit mondiale drama eens in ons land aan te pakken. EHBH. Eerste hulp bij Beha’s. Leuke woordspeling. Goede tips ook.

 

Nu wist ik wel dat je beha-maat wordt bepaald door de bandmaat (dat is dus die 75 of 80) en de cupmaat (A,B,C en verder). Dat heeft een opdringerige lingeriejuffrouw eens verteld. Helaas wilde ze ook dolgraag mijn maat opmeten. Dat onderging ik natuurlijk braaf, want voor je het weet zit je opgescheept met een slechte BH die slecht uitkomt onder je kleding en je drie kilo dikker maakt. Maar ongemakkelijk was het wel.

En ik zal vast niet de enige zijn. Dankzij de tips kunnen we het zelf opmeten. Hoewel er wel venijnig bij staat dat als iemand anders jouw maat opneemt, het vaak nauwkeuriger is. Ja, daaaaaag.

Eerst meet je je bandmaat, of onderwijdte op, door onder je borsten te meten. Wel de centimeter op dezelfde hoogte houden en, let op, strak houden (maar het mag niet knellen). De bovenwijdte, cupmaat, meten door de centimeter losjes over je tepels te houden. Resultaten invoeren op www.bhmaat.nl en je maat wordt automatisch berekend. Hoera voor de EHBH.

Lees ook:Eindelijk! Kleding voor lange meiden
Lees ook:Komt een man in de lingeriespeciaalzaak…
Lees ook:Lingerie en badmode in grote maten
Lees ook:Deel je kleding met je vriendinnen
Lees ook:Mode met een maatje meer

1 Reacties // Reageer

One thought on “EHBH, eerste hulp bij beha’s

  1. LinC

    Ik denk dat als je een klein beetje realistisch bent, best kunt weten of een huidige bh maat nog goed is. Je kent het wel, vrouwen die altijd een kuiltje in de kleding tussen de borsten hebben van het “bh hijsen”of, last hebben van het rollade effect…

    Misschien is het niet helemaal aardig voor een winkelier maar, 1 keer per jaar even in een winkel goed passen en meten en ik kan het hele jaar door weer bh’s kopen bij mijn favoriete online winkel. Mocht ik tussendoor 5 kilo aankomen of afvallen is de kans toch heel groot dat de oorspronkelijke maat niet meer geheel past lijkt me.

    Geen bh plukken en hijsen voor mij dus tot op heden.

    Als je zelf goed meet is een EHBH natuurlijk best wel makkelijk :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>