Het groene gevaar

U weet het, als grote modetijdschriften beginnen met een thema nummer, dan is het een ECHTE trend. En ja, de britse ELLE heeft het mei nummer in het teken gezet van ECO. Juist, eco, groen, gezond en natuurlijk is in. Dat hadden we natuurlijk allang door na al die nieuwe winkels van onder meer eco-liefhebber Floortje Dessing en consorten, maar het is nu dus een worldwide movement aan het worden.

Eco is hip. Dus Eco-fashion (dus geen materialen die vervaardigd zijn met behulp van chemische stoffen), eco-reizen (naar derde wereld landen gaan en hopen dat je nog wat voor de mensheid kan doen), eco-eten (biologische winkels worden warempel hip) en eco celebs (Angelina Jolie schijnt door haar derde-wereld-overtuigingen- helemaal je-van-het-te-zijn, maar vraag dat maar aan mijn www.celebs.blog collega’s, want die weten daar zo veel meer vanaf dan ik).

Mijn punt is: of je het nu leuk vindt of niet: groen en eco is in. Vergeet kennelijk de bling-bling, maar ga lekker naturel. Tenminste, dat vind de Britse Vogue.

En ik vind het ook niet leuk. Biologisch? Ok. Groen? Prima. Maar vraag niet van me om verschrikkelijk natuurbewust te worden.

Ik hou van bling, bling. Ik hou van diamanten en ik hou van de ‘supermodel from the nineties’- look (rode lipstick, big hair, volle wenkbrauwen). Wie wel van de naturelle look houdt, graag…

Ik doe er alleen niet aan mee. Ik ben klaar met die naturel look.

Lees ook:De laatste bling
Lees ook:Mode of misser: Goedkoop glansstofje
Lees ook:Mijn favoriete bikini
Lees ook:La Moon: hoe jong kan modetalent zijn?
Lees ook:Kimora Lee Simmons verovert de wereld

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Het groene gevaar

  1. Renaat

    Als ik Angelina Jolie zou zijn zou ik eco ook minder erg vinden want dan kan je nog voor exclusieve en luxe eco gaan en dat is wel ok maar de natuurwinkel op de hoek is natuurlijk gewoon suf.
    De hele eco look is ook niet aan mij besteed! Naturel is slecht voor mijn make-up verslaving en mijn liefde voor sieraden en roze.

      /   Reply  / 
  2. Liz

    Ik vond die tassen gemaakt van milieuvriendelijk materiaal wel leuk. Eco klinkt erg geitenwollen sokken maar is niet per definitie lelijk. Zolang ik maar geen reformwinkel inhoef.

      /   Reply  / 
  3. Renaat

    Dat is ook wel weer zo. Nou ja, zolang ik niet zie dat een tas, kledingstuk of schoen eco is vind ik het best!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>