LISA KONNO PRESENTEERT CAPSULE COLLECTIE IN FOAM

unnamed(1)Op vrijdag 3 juli presenteerde Lisa Konno haar nieuwe capsule collectie in FOAM, het fotografie museum in Amsterdam. De jonge ontwerpster debuteerde afgelopen Fashion Week met haar show ‘For the Workers’; een ode aan de onzichtbare arbeiders in de fashion industrie. Deze capsule collectie is een aanvulling op de reeds gepresenteerde collectie. In ‘For the Workers’ speelde het gerecyclede overhemd al een grote rol en ook deze collectie zal verder inzoomen op het hergebruiken van herenoverhemden.

Capsule Collectie
Voor de designer symboliseert het overhemd de ultieme ambiguïteit van massaproductie. Een algemeen kledingstuk dat onderdeel uitmaakt van de meeste garderobes en tegenwoordig gemakkelijk wordt afgedankt, ondanks de enorme hoeveelheid kennis, uren en ambacht die er nodig is om het item te produceren. Onder andere door de extreem lage prijzen en de snelheid waarmee ‘fast fashion’ in de winkels ligt wordt er – onterecht – bij de consument het idee gewekt dat een kledingstuk zo uit de machine komt rollen.

‘Met deze presentatie wil ik een bepaalde bewustwording overbrengen, door afgedankte stuks een nieuw leven in te blazen en de details (zoals manchetten, knoopsgaten en boordjes) als kleine kunstwerkjes in mijn ontwerpen uit te lichten. Iemand die begrijpt hoeveel werk het is om een overhemd te maken zal deze minder snel weggooien.’ aldus Lisa Konno.

Lees ook:LISA KONNO INTRODUCEERT ONE-OF-A-KIND TASSEN
Lees ook:G-star RAW en Afrojack lanceren capsule collectie
Lees ook:STYLEBOP.com LANCEERT MOSCHINO SS ‘15 CAPSULE COLLECTIE
Lees ook:Weekday brengt capsule collectie MTWTFSS/HE uit
Lees ook:Björn Borg lanceert SS16 Limited Edition Sport Couture capsule collectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>