Jan Taminiau ontwerpt jurk in mode editie van Donald Duck

Donald Duck staat deze week in het teken van mode en dan met name modeontwerper Jan Taminiau alias Jan Truienmouw. Modeontwerper Jan Truienmouw is wereldberoemd geworden omdat hij altijd is blijven doorzetten en uiteindelijk prachtige jurken heeft mogen maken voor de zangeressen Lady Koekoek en Byoncéend, en voor koningin Kwáxima.

In deze editie heeft Donald een baan in het wassenbeelden museum. De couturier krijgt de eer om een unieke jurk te maken voor het beeld van het oogverblindende model Vera Fraaisnavel. Maar bij de onthulling van het beeld blijkt de jurk plots verdwenen! Wat zou er gebeurd zijn? En wat heeft Donald ermee te maken?

Jan Truienmouws alter ego Jan Taminiau is één van de grote ontwerpers en voortrekkers van de creatieve mode industrie. Zo ontving hij in maart van dit jaar de Grand Seigneur, de hoogste modeonderscheiding van Nederland.

Taminiau vertelt heel enthousiast over zijn rol in Donald Duck: “Ik vind het een ontzettend grote eer dat ik nu in de Donald Duck sta! Dat laat maar weer zien dat je met hard leren (en in mijn geval heel veel tekenen, ontwerpen en kijken) en doorzetten ver kan komen, zelfs in Duckstad. Na het kleden van onze Koningin heb ik nu nog maar 1 grote wens….namelijk om Katrien ook eens een keer te mogen kleden!

De foto is een knipoog naar vroeger. Donald Duck werd bij ons door de hele familie en mijn vriendjes gelezen. Mijn petekind heeft nu ook weer een abonnement. Ik vond het daarom leuk om de eerste Donald Duck waar ik in sta nu samen met mijn vrienden te lezen.”

Naast Jan Taminiau hebben ook collega’s Victor en Rolf, Karl Lagerfeld, Ralph Lauren en Roberto Cavalli een klein rolletje in de speciale editie, waarbij de ontwerpers te zien zijn bij de onthulling van de jurk door Jan Truienmouw.

Lees ook:Nederlandse Elle toont designers in Disney Cartoon
Lees ook:Inhuldigingsjapon Koningin Máxima te zien in Gemeentemuseum Den Haag
Lees ook:Jan Taminiau ontwerpt nieuwe KLM comfort bags
Lees ook:Lady Gaga draagt wederom jurk Jan Taminiau
Lees ook:Bracha van Doesburg onthult collectie Maison de Bonneterie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>