Inhuldigingsjapon Koningin Máxima te zien in Gemeentemuseum Den Haag

jan_taminiau_13_04_for_maxima_by_rvda_39091Wie kent niet de oogverblindende blauwe creatie, een ontwerp van Jan Taminiau, die Koningin Máxima droeg bij de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in 2013? Het Gemeentemuseum Den Haag is er trots op deze inhuldigingsjapon en –mantel de komende maanden te mogen tonen als onderdeel van Ode aan de Nederlandse mode. “Deze tentoonstelling biedt een groot overzicht van de Nederlandse modegeschiedenis met ontwerpen van vele bekende Nederlandse ontwerpers door de jaren heen. Ik vind het heel bijzonder dat we voor deze gelegenheid dit adembenemende ontwerp, dat bij iedereen nog op het netvlies staat gebrand, in bruikleen hebben gekregen van Hare Majesteit Koningin Máxima”, aldus directeur Benno Tempel.

Ontwerper Jan Taminiau koos koningsblauw voor de japon die Koningin Máxima droeg bij de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in 2013. Samen met de inhuldigingsmantel van de Koning vormde het paar zo de kleuren van de Nederlandse vlag: rood, wit en blauw. De creatie wordt opgesteld in een zaal met als thema ‘blauw’, dat in de mode al vanaf de 18e eeuw een geliefde kleur is in Nederland.

Ode aan de Nederlandse mode wordt aanstaande zaterdag geopend door Bas Kosters.

Lees ook:Prinses Maxima draagt Jan Taminiau naar huwelijk
Lees ook:Máxima Bestgeklede Prinses 2010
Lees ook:Lady Gaga draagt wederom jurk Jan Taminiau
Lees ook:Lady Gaga draagt Iris van Herpen tijdens avondje uit
Lees ook:Ode aan de Nederlandse mode

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>