Tommy Hilfiger Fall 2014 damescollectie: American Explorer

Tommy Hilfiger Presents Fall 2014 Women's Collection - RunwayTommy Hilfiger trekt er voor Fall 2014 op uit met een collectie die is geïnspireerd door het Amerikaanse buitenleven. Het is een nieuwe, luxueuze interpretatie voor de hedendaagse avontuurlijke vrouw. Een gevarieerde mix van technologie uit de bergsport, western werkkleding en ruiten in warme tinten zorgt voor een jeugdig, bohemien gevoel.

De traditionele Schotse ruiten, het welbekende Hilfiger-kenmerk, krijgen een brutale twist wanneer ze terugkomen op verschillende stoffen, zoals geruwde kasjmier, mohair en zijde. De kenmerkende ruit komt terug op de revers en omgeslagen randen van prachtige jacks, in een reeks knoopjurkjes afgezet met donkerblauwe fluwelen details en op leren tassen en rugzakken die een echte must zijn. Suède cirkelrokken geaccentueerd met zigzag lockstiksels en gelaagde prairierokken met verschillende ruiten krijgen een nieuwe frisse look in bescheiden proporties.

Stoere hoogwaardige materialen worden gebruikt om klassieke silhouetten te creëren en worden op een verrassende manier gecombineerd met weelderig fluweel, suède en leer. Bij deze collectie is inspiratie geput uit attributen van ontdekkingsreizigers, wat tot uiting komt in fantasierijke details zoals knoopsgaten omzoomd met nylon, trekkoorden en glanzende musketonhaken op schoeisel. Alles draait om buitenkleding: bomberjacks met teddybont op met de hand bewerkte Noorse truien; kabelgebreide patchwork poncho’s in combinatie met sophisticated wandelschoenen; ruimvallende suède bodywarmers op oersterke denim. Alles draagt even prettig, van de oversized, met schaapswol gevoerde parka tot de velours sweatshirts in de vorm van mini-jurkje – zelfs de klassieke klomp, modern afgewerkt met nepbont en gedragen met color-blocked geitenwollen sokken. Een avontuurlijke “tech meets trad”.

Lees ook:MODSTRÖM VERWELKOMT DE NATUUR IN HAAR PRE-FALL COLLECTIE
Lees ook:Nylon Magazine ontwerpt sneakers voor Nike
Lees ook:Fashion.blog loves: de Sandwich najaarscollectie 2016
Lees ook:AIFW: NON by Kim showde een collectie met potentie
Lees ook:LISA KONNO PRESENTEERT CAPSULE COLLECTIE IN FOAM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>