Trend report: color blocking

Hoewel sommige mensen zich het liefst alle dagen in zwart hullen, is er toch niets mis met het dragen van een kleurtje. Sterker nog knalkleuren geven een outfit vaak net die extra wow-factor. En met de huidige colorblock-trend gaan we zelfs nog iets verder. Colorblocking houdt namelijk in dat je meerdere knalkleuren met elkaar combineert in één outfit.

Groene hakken, een rode broek, een paarse top en een gele shawl. Wellicht denk je hierbij eerder aan een carnavalsoutfit dan aan een ultra-hippe look. Toch is de combinatie helemaal zo gek nog niet. Als knalkleuren je staan, moet je dan ook absoluut een keer een eigen colorblocking-outfit creëren.

Probeer alleen de kledingstukken met een echt uitgesproken kleur te combineren. Dus geen pasteltinten, geen printjes en ook geen kleuren als bordeaux-rood, oker-geel of lila. En vergeet niet dat ook je sieraden een kleurtje mogen hebben.

Wil je de trend niet over de top inzetten? Combineer je felgekleurde items dan met wat zwarte basics, zo behoud je toch het colorblocking effect.

Op de catwalk waren knalkleuren tevens geregeld te bewonderen. Met name Dsquared, Jean Paul Gaultier en Ungaro toonden lef met uitdagende (knal)kleurcombinaties.

Lijkt deze trend je wel iets? Haal dan wat inspiratie uit bijgaande beelden en stel vervolgens jouw eigen colorblocking outfit samen. Je zult zien dat je van deze typische zomerse vanzelf een beetje extra gaat stralen.

Bron: blog Tess van Daelen op Grazia.nl

Lees ook:Trend Report SS2011: felle lippenstift
Lees ook:Zomertrend 2010: de kleur geel
Lees ook:Catwalktrends SS2010: gaten op de gekste plekken
Lees ook:How to wear: de nieuwe Western Boot
Lees ook:Trend Report SS2011: Kant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>