Fong-Leng presenteert boek tijdens Amsterdam Fashion Week 2010

fong lengAfgelopen week bezocht mode-ontwerpster Fong-Leng de Amsterdam Fashion Week. En wel met een bijzonder doel. Ze was er namelijk om een boek over zichzelf te presenteren. Het boek genaamd  Fong-Leng is het vijfde in een reeks van boeken over Nederlande mode-ontwepers die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Nederlandse en internationale fashion scene.

Ontwerpers als Viktor & Rolf, Saskia van Drimmelen, Michiel Keuper en Francisco van Benthum gaven allen ooit aan geïnspireerd te zijn door Fong-Leng. De Flowers collectie van Viktor & Rolf uit 2003 was zelfs een eerbetoon aan Fong-Leng.

Naar aanleiding van de presentatie van haar boek was Fong-Leng maandag 1 februari tevens te gast bij…De Wereld Draait door. Daar vertelde ze over het verloop van haar carrière, haar muze Mathilde Willink, haar besluit om te stoppen met ontwerpen en haar visie op de toekomst.

Momenteel houdt Fong-Leng zich niet meer met mode bezig, maar maakt ze schilderijen en kamerschermen. Bovendien is ze van plan aankomende zomer (juli 2010) een eigen boek uit te brengen.

Hieronder kun je het filmpje bekijken van de boekpresentatie van Fong-Leng.

Wil je de uitzending van De Wereld Draait Door met Fong-Leng bekijken? Klik dan hier.

Foto: Team Peter Stigter

Lees ook:De modeboekjes van uitgeverij d’Jonge Hond
Lees ook:Tweede dag AIFW 2010: some impressions
Lees ook:Viktor & Rolf openen sprookjeswereld
Lees ook:Viktor & Rolf presenteren sprookjesboek en geschenkencollectie in Bijenkorf
Lees ook:Het sprookjesboek van Viktor & Rolf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>