Asymmetrische jurken van zijde tot wol

De winter van 2009 zou wel eens het tijdperk van de one shoulder dresses kunnen worden. Er zijn namelijk opvallend veel asymmetrische feestjurken te koop. Van zijde tot wol en van uitbundige prints tot oogverblindend paars.

De laatste jaren viert the little black dress als ideale, veelzijdige feestjurk haar hoogtijdagen. En hoewel het dan meestal gaat om een jurkje van eenvoudige snit dat je eindeloos kunt combineren met schoenen accessoires, kan je natuurlijk ook een bijzonder silhouet kiezen. Bijvoorbeeld een asymmetrisch ontwerp. Want op dat vlak is deze winter opvallend veel te kiezen.

Zo kan je het zwarte asymmetrische jurkje van RM by Roland Mouret helemaal hip maken door het te combineren met enkellaarsjes en chunky sieraden. En de satijnen one shoulder dress van Marc Jacobs geeft vanwege de stof en de subtiele ceintuur zo’n christmassy feeling. In een lange variant, zoals de zwarte jersey japon van T-Bags, is de little black dress niet klein meer maar wel perfect voor een cocktail party. In combinatie met sprankelende zilveren sieraden draag je een oersterke klassieker!

Deze winter zijn er nog veel meer varianten van de asymmetrische jurk – niet alleen in het zwart maar ook in kleurige uitvoeringen. Denk aan een felroze minijurk van Emilio Pucci, een paarse japon met ruches van Roksanda Ilincic of een oogverblindend groene body-achtige jurk van Ashish. Er is op asymmetrisch jurkengebied dus voor iedereen wel een geschikte outfit te vinden. Hoewel je in alle gevallen wel een beetje lef moet hebben…

Op de foto: Asymmetrische jurk van Ashish

Lees ook:Hoera, zonnebrillentijd!
Lees ook:Fashion forward: Wit is het nieuwe zwart
Lees ook:De nieuwe little black dress is shocking blue
Lees ook:Mattijs van Bergen ontwerpt Little Black Dress voor L'oréal
Lees ook:Oger Donna en Addy van den Krommenacker slaan handen ineen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>