Afrekenen met het suffige imago van ecomode

Een winkel die maatschappelijk verantwoorde kleding verkoopt, maar die zich richt niet op de mens met sokken van geitenwol. Dat is de nieuwe concept store Charlie + Mary, die sinds september 2009 in de Amsterdamse Pijp is gevestigd.

De collectie van de nieuwe modewinkel Charlie + Mary laat zich omschrijven als hip, stijlvol en internationaal georiënteerd. De concept store, die is gevestigd aan de Gerard Doustraat in de Amsterdamse Pijp, wil dan ook afrekenen met het suffige imago van maatschappelijk verantwoorde kleding.

In de winkel, waar naast kleding ook interieuraccessoires, boeken en cosmetica wordt verkocht, vind je merken zoals Studio Jux, Alchemist, Monkee Genes en Neurotica. Ook liggen het hippe MLY (de collectie van Emily Hermans), schoenen van het Franse Veja en accessoires van Sevenply uit New York in de schappen van Charlie + Mary.

Hoewel Charlie + Mary, zowel dames- als herenmode verkoopt, zal de uitstraling van de winkel vooral vrouwen aanspreken. Want wat doen wij liever dan na het shoppen lekker in een gezellige lunchroom theeleuten en taart eten? En daar heeft Charlie + Mary dus ook aan gedacht, want in het zitgedeelte van de winkel kan je smullen van lunch en high tea. Natuurlijk zijn ook die producten helemaal maatschappelijk verantwoord én hip.

Op de foto: Flare jeans uit de nieuwe collectie van het Britse label Monkee Genes, dat verkrijgbaar is bij concept store Charlie + Mary

Lees ook:Charlie + Mary opent ook webshop
Lees ook:EnYoi natuurlijke kleding
Lees ook:Ascension komt met flagship store
Lees ook:Thrift Shop in Amsterdamse Pijp
Lees ook:Bestseller Megastore geopend in Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>