Kijk in de kledingkast van Janice

Iedere week neemt Fashion.blog.nl een kijkje in de kledingkast van een Nederlander met een bijzondere garderobe. Met welke miskoop komt het nooit meer goed? En wat zouden wij óók in onze walk-in closet moeten hebben hangen? Deze week: modeontwerper Janice.

Janice, oftewel Jan Bosmans, werd bekend door zijn deelname aan Project catwalk. Hoewel hij niet de winnaar van het programma werd, wist hij al snel zijn eigen label te starten en daar de nodige media-aandacht voor te genereren. Als we afgaan op wat Janice ons over zijn kledingkast vertelt, hangen daar echt niet allemaal gloednieuwe outfits in….

Wat is je favoriete kledingstuk van dit seizoen?
Mijn favoriete kledingstuk voor het komende winterseizoen is toch mijn vintage Levi’s spijkerjasje. Ik heb deze al een jaar of acht in mijn kast hangen, maar nu hij kapot en verwassen is, is hij mooier dan ooit!

Welke miskoop heb je nog steeds in je kledingkast hangen?
Ik heb ooit acht jaar geleden een paarse blouse van Ralph Lauren gekocht aan de kust van België, in Knokke. Als je dan omringd bent met kakkers die helemaal niks anders dragen dan die overhemd, begin je te denken dat zo’n oversized blouse toch misschien nog best iets stoers heeft. Nou, niet dus… Ik probeerde het ding twee dagen geleden nog onder een jasje te dragen, maar ik denk dat hij nog lelijk is als pyjama.

In welk kledingstuk zullen wij jou nooit zien?
Ik denk niet dat er een kledingstuk is waar je mij echt nóóit in zult zien. Ik hou van veel soorten kledingmomenten. Ik bedoel dat ik slaap in een grote Afrikaanse kaftan, dat ik de vuilniszakken buitenzet in een lang gebreid vest, en dat ik op stap ga in een glimmend zilver jasje. Mijn moeder zegt altijd: zeg nooit nooit!

Welk fashion item zou iedere vrouw volgens jou in de garderobe moeten hebben?
Ik denk dat iedere vrouw een stoer leren jack met grove ritsen moet hebben. Dat kan onmogelijk uit de mode raken en kan de truttigheid uit iedere outfit halen. Zo’n jack is overal mee te combineren, en wat is er sexier dan een vrouw in echt leer met grove ritsen?

Op de foto: Beeld uit de najaarscampagne 2009 van Janice

Lees ook:Kijk in de kledingkast van Mel-Inc
Lees ook:Kijk in de kledingkast van Simone van LaDress
Lees ook:Kijk in de kledingkast van Thérèse Boer
Lees ook:Kijk in de kledingkast van Ewa Opoka
Lees ook:Kijk in de kledingkast van Mariska Hulscher

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kijk in de kledingkast van Janice

  1. Anna

    Ahh i love janice haha. Ik ben een keer bij zijn show geweest. :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>