Kijk in de kledingkast van Mariska Hulscher

Iedere week neemt Fashion.blog.nl een kijkje in de kledingkast van een Nederlander met een bijzondere garderobe. Met welke miskoop komt het nooit meer goed? En wat zouden wij óók in onze walk-in closet moeten hebben hangen? Deze keer gunt Mariska Hulscher ons een kijkje in haar kledingkast.

Mariska Hulscher, die bekend werd van tv-programma’s zoals Looking good, is tegenwoordig coach, RET-therapeut en jurist. Ze is gespecialiseerd in relatie- en scheidingscoaching en schreef het succesvolle coachingsboek Ja, ik wil! Aan Fashion.blog.nl biecht ze op zelden te gaan modeshoppen.

Wat is je favoriete kledingstuk van dit seizoen?
Een (niet kriebelige) trui! Ik ben nogal een koukleum, vandaar. Ik vind een trui ook iets gezelligs hebben: de trui staat voor mij symbool voor stevige wandelingen in de bossen, koud, maar met een zonnetje. En daarna natuurlijk voor de openhaard kruipen met een warme kop thee.

Welke miskoop heb je nog steeds in je kledingkast hangen?
Vroeger zou dat een hele lijst zijn geweest, maar de laatste jaren is dat een stuk minder. Ik denk best lang na voordat ik iets koop, ben minder impulsief geworden. Op dit moment hangt er een rode jurk van H&M in mijn kast die ik nog nooit gedragen heb. De zwarte versie heb ik veel gedragen, de rode variant vind ik iedere keer dat ik het weer probeer te opvallend.

In welk kledingstuk zullen wij jou nooit zien?
Alle kledingstukken met teveel tierelantijnen. Ik draag graag simpele basics, die vooral lekker moeten zitten. Op een feest vind ik het leuk om uit te pakken, maar ook dan houd ik het graag bij een mooie jurk zonder teveel opsmuk. En roze kleding hangt ook niet bij mij in de kast.

Welk fashion item zou iedere vrouw volgens jou in de garderobe moeten hebben?
Heel eerlijk? Geen een. Ik ben absoluut geen fashion victim, ik winkel zelden of nooit, hooguit één keer per jaar. Draag wat je lekker vindt en wat goed voelt! Mijn eigen must-haves: het witte hempje (daar heb ik er wel tien van), een goede spijkerbroek, Uggs en slippers. Daar kun je mij in uit tekenen.

Wat draag jij het liefste tijdens je werk als relatiecoach? Hoe belangrijk is je kleding in zo’n werksituatie?
In mijn werk als coach mag mijn kleding absoluut niet afleiden. Geen decolletés, geen strak pak en weinig make-up. Ik kleed me casual en simpel. Mijn klanten moeten zich op hun gemak voelen bij mij. Je bent kwetsbaar als het gaat over jezelf. Ik wil klanten dan ook het gevoel geven dat ze helemaal zichzelf kunnen zijn, zodat ze zich meer open durven te stellen voor mij. Op die manier kan ik mijn werk beter doen.

Op de foto: Mariska Hulscher

Lees ook:Kijk in de kledingkast van Thérèse Boer
Lees ook:Kijk in de kledingkast van Orangebag.nl
Lees ook:Mariska Hulscher is looking good
Lees ook:Kijk in de kledingkast van Simone van LaDress
Lees ook:Kijk in de kledingkast van Ewa Opoka

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>