BN’ers dumpen hun exclusieve tweedehandsjes tijdens vintage for charity party

Jurkjes van Versace, tassen van Chloé en sjaals van Hermès die zomaar worden weggegeven. BN’ers zoals Jan de Bouvrie, Bastiaan van Schaik en Leco van Zadelhoff deden het. Ze doneerden hun designer vintage aan Orange Babies, die de opbrengsten van de kledingverkoop gebruikt om zwangere vrouwen en moeders met HIV in Afrika te helpen.

Wat hebben Bibi van der Velden, Suze Mens, Danie Bles, Bastiaan van Schaik, Jan en Monique de Bouvrie, Caroline Tensen en Leco van Zadelhoff met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal designer fashion gedoneerd aan goededoelenorganisatie Orange Babies, die op 8 oktober 2009 in het zonnetje werd gezet met een heuse vintage for charity party. Samen met websites Designer-vintage.com en Zold.nl zamelde de charity (die vrouwen met HIV in Afrika helpt een beter leven voor zichzelf en hun kinderen op te bouwen) exclusieve tweedehandsjes in, waarvan de verkoop volledig wordt geschonken aan het goede doel.

Tijdens de vintage for charity party in The White Space in Amsterdam, waar zo’n beetje de halve PC Hooft aanwezig leek, werden dan ook de mooiste fashion items ingeleverd. Monique de Bouvrie doneerde een turquoise mouwloos jurkje van Versace (‘maar twee keer gedragen’) en talloze gasten bleken schoenen te hebben meegebracht. In de hoge ruimte van de hippe evenementenzaal stonden pronkstukken van Designer-vintage.com, zoals glitterschoenen van Miu Miu en groene pumps van Prada, opgesteld.

Karin Barnhoorn, een van de oprichtsters van Designer-vintage.com, is vooral onder de indruk van een zwart glittertruitje van Yves Saint Laurent uit de jaren zeventig. Ook de Chloé Paddington-tas, een it-bag van een jaar of vijf geleden, zal veel geld gaan opleveren, verwacht de webshop. Karin Barnhoorn: ‘Gemiddeld wordt designkleding op designer-vintage.com verkocht voor ongeveer 40% van de nieuwwaarde. Maar sommige merken, zoals Hermès, behouden hun waarde. Als je een tweedehands Birkin van Hermès van 5000 euro wil verkopen, krijg je er makkelijk 5000 euro voor. Ook Chanel loopt ontzettend goed – daarvan verkopen we items soms binnen twee uur. ’ Nu eens kijken wat de tweedehandsjes van de BN’ers gaan opleveren…

Op de foto: Leco van Zadelhoff bij de vintage for charity party op 8 oktober 2009 (foto André Blom)

Lees ook:Designer fashion van BN’ers in de verkoop!
Lees ook:BN’ers doneren vintage voor een goed doel
Lees ook:Doneer aan Orange Babies en win een oranje shopper van Dolce en Gabanna
Lees ook:ByDanie Designer Vintage Store geopend door Danie Bles
Lees ook:Fashionitems BN’ers voor goede doel (Tas van Bas)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>