Amsterdam ademt fashion

De 6e editie van de Amsterdamse Fashion Week is gisteren officieel van start gegaan. Het belooft een bruisende en stampvolle week te worden die geheel in het teken staat van mode.  Het potentieel van Amsterdam als modestad komt steeds meer tot uiting. De vakbeurzen zijn volop in ontwikkeling, meer dan 60 labels zijn te vinden op de catwalk en ook het openbare Laundry Days programma is verdubbeld. En dat laatste klinkt voor het grote publiek natuurlijk als muziek in de oren.

 

De komende week wordt Amsterdam overspoeld door ontwerpers, modejournalisten, redacteuren, inkopers, modellen, fotografen en natuurlijk honderden andere modeliefhebbers. De Amsterdamse Fashion week wordt met het jaar groter en populairder. Vanwege de vele evenementen is het officiële programma zelfs verlengd tot 8 dagen. We kunnen t/m zondag 28 januari genieten van dit spectaculaire evenement.

"De groei van fashionweek lijkt niet te stuiten. Nieuwe beurzen, meer merken, meer evenementen, exposities, workshops en lanceringen. Steeds meer partijen grijpen fashionweek aan om zich te presenteren. Het is goed om te zien dat zowel grote commerciële merken als nieuwe labels en initiatieven hun plekje op Fashion Week lijken te vinden. Handel, perspectief en inspiratie: die typisch Nederlandse combinatie en Amsterdamse sfeer onderscheiden ons van andere fashionweeks" aldus programmadirecteur James Veenhoff. "De interesse van inkopers, pers en andere modeprofessionals uit o.a. Skandinavie, VS, Groot-Britannie, Italie en Duitsland neemt dan ook toe."

Catwalkshows

De fashionweek groeit, dus ook het aantal shows. Dit seizen showen ruim 60 ontwerpers en labels hun nieuwe collecties.   Van terugkerende internationale topnamen zoals Mart Visser, Blue Blood en Percy Irausquin tot doorbrekende labels waarbinnen Daryl van Wouw, Ilja Visser en Emily Hermans vallen. Gelukkig zien we deze week ook weer veel nieuwe namen voorbij komen. Zowel prille talenten (Arnheim en Bibi van Belden) als bekende merken. ( Vanilia, Claudia Strater) Woensdag begint het officiële catwalkprogramma met de finale van de Lancome Colour Design Awards.

Laundry Days

Helaas is het niet voor iedere fashionista mogelijk om de Amsterdam Fashion Week bij te wonen. Puur en alleen omdat deze week opgericht is als vak-evenement. Maar omdat ze in Amsterdam ook wel weten dat er een enorme interesse voor mode is vanuit het grote publiek hebben ze de Laundry Days opgericht. Een programma van openpaar toegankelijke shows, lezingen, films, exposities en een etalagewedstrijd. Dit seizoen doen er al meer dan 90 locaties mee, en is er voor ieder wat wils. Het complete Laundry Days programma is te vinden op de site.

Talent

Er wordt tijdens de AIFW speciale aandacht besteed aan jong talent. Zij kunnen zich deze week bewijzen aan Nederland. Hier dragen o.a. de Lancome Colour Desings Awards, de show van de Fashion Institute Arnhem, ‘Prelude' van Dutch Fashion Foundation, de Elle Style Awards een steentje aan bij.

 A Dress The Show

Dan viel mijn oog ook nog op het volgende. Iedere dag van de AIFW zal Elisa Marchesini ‘A Dress The Show' performances uitvoeren.  Wat houdt dit briljante en creatieve idee nou precies in: Gekleed in een wit jurkje gaat Marchesini, tijdens verschillende modeshows  tussen het publiek zitten en tekent op haar jurk. Met een zwarte stift legt ze het publiek vast, met wat ze aanhebben en hoe ze zitten. Door deze handeling vereeuwigt Marchesini dit specifieke moment, een directe ‘imprint'. Aan de leegte in het dessin op de jurk is de houding waarin ze heeft gezeten, af te lezen. De verandering die tijd met zich mee brengt tussen het begin en eind van de show, is te zien aan de print. Marchesini legt haar focus niet op de show, maar op de bezoekers. Aan het einde van de week hebben dan alle jurkjes als het goed is een unieke zwarte imprint/ dessin.

                                                                                                                                  

Kortom, er staat voor menig modeliefhebber een bomvolle week te wachten. Ook ik ben van de partij, gewapend met fototoestel en camera, zodat ik jullie als allereerste de nieuwste collecties kan tonen. Catwalkshows, prijsuitreikingen, backstage verslagen, korte interviews en natuurlijk de benodigde glossip. ( Glam + Gossip). Fashion.blog.nl staat deze week geheel in het teken van de Amsterdamse Fashion Week. Zorg dat je niets mist!

Kijk voor meer informatie op: www.amsterdamfashionweek.com

Lees ook:Officiële programma Amsterdam Fashion Week bekend
Lees ook:Shoppen met super kortingen tijdens de Fashion Days
Lees ook:De zondag van de Amsterdam Fashion Week
Lees ook:Officiële programma Amsterdam Fashion Week 2012 bekend
Lees ook:10DAYS concept store Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>