Voetbalhelden in campagne D&G

Reclame op de televisie vind ik op zijn zachts gezegd strontvervelend. Daarentegen vind ik de advertenties die ik tegenkom in alle grote modebladen erg mooi en interessant. Ieder jaar worden de campagnes opvallender en ook krijgen ze als maar vaker een sexy tintje. Een advertentie plaatsen kost veel geld en hij moet er dan ook echt uitspringen. Logisch dat de advertenties met de dag mooier én duurder worden. Zo ook bij de men’s underwear campagne 2006 van Dolce & Gabbana.

Halleluja!!! Wat een prachtige advertentie is dit toch. Oké goed, prachtige mannen dan…

Domenico Dolce en Stefano Gabbana weten wel wat het vrouwenoog graag wil zien. En zij zelf vonden het natuurlijk ook geen enkel probleem om deze mannen te strikken voor hun ondergoed campagne.

De gedachte achter deze campagne: vijf gespierde Italiaanse voetbalhelden poseren in niets meer dan een D&G boxershort in een voetbal ‘lockers room’. De campagne presenteert deze vijf heren als een soort moderne Griekse goden tijdens een ‘relaxing moment’. Hun schoonheid en spieren worden door deskundig gebruik van lichten naar voren gehaald. Deze gezonde schoonheid hebben zij gekregen door ononderbroken training, een leven in de open lucht en een gezonde competitiedrang. Aldus fotograaf Mariano Vivanco.

Manuele Blasi, Fabio Cannavao, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo en Gianluca Zambrotta zijn de voetbalhelden die model staan in deze campagne. ( na grondig research bij mijn

voetbalverslaafde vriendinnetje, wist ik ook pas dat dit voetbalhelden waren ?! ) Samen met hen en de topfotograaf Mariano Vivanco wisten Dolce & Gabbana een mooi plaatje te creëren. Ik vraag me alleen af, of deze campagne wel de juiste sekse aanspreekt.

Lees ook:Miljardenfraude bij Dolce & Gabbana
Lees ook:Scarlett Johansson en Matthew McConaughey in Street of Dreams
Lees ook:Photo of the Week: fleurige herfst met Dolce & Gabbana
Lees ook:Madonna poseert voor Louis Vuitton
Lees ook:Emma Watson samen met broer in campagne Burberry 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>