Mannenmode: wat dragen we volgend jaar?

BURBERRY_MCFF10_797De nieuwste mannenmode voor de herfst/winter van 2010/2011 werd onlangs weer gepresenteerd. In Milaan, Parijs en Berlijn werd getoond wat we volgend jaar massaal moeten gaan dragen.

Diegenen die nu al willen weten wat volgend jaar in de mode is, moeten dit stuk aandachtig lezen. Er is vast al kleding te koop die aansluit bij de trends van volgend jaar. Bovendien kun je de nieuwste trends niet vroeg genoeg inzetten. En tenslotte is het nu ook nog winter.

Wat moeten we volgend jaar absoluut in onze kast hebben hangen? De top 5.

1. Ruitjes
Gespot bij: Armani, Comme des Garçons, Etro, Kenzo en Salvatore Ferragamo.
Vrijwel alle grote modehuizen hadden ruitjes verwerkt in hun collectie. We zagen geruite pakken, geruite broeken, geruite shirts en truien met ruitjes in alle soorten en maten voorbij komen. Van rood met geel, tot zwart met paars. Vind je ruitjes op zich al erg bont? Kies dan voor een bruin- of grijstint.

2. Cardigans
Gespot bij: Comme des Garçons, Etro, Gucci en Hermès.
Een goed vest behoort zeker tot de musthaves van volgende winter. In veel modeshows werden dan ook gebreide vesten getoond. Deze werden af en toe zelfs als jas gedragen met een centuur om de middel. Grof of fijn gebreid, katoen of kasjmir, met drukke prints of in één kleur, met de cardigan kun je alle kanten op.

3. Lange jassen, grote kragen
Gespot bij: Burberry, Dior, Gianfranco Ferré, John Galliano en Roberto Cavalli.
Lange jassen met grote kragen maken je net iets meer man en zijn een absolute trend voor de winter. Veel merken toonden de jassen met opvallende details zoals enorme opstaande bontkragen of leren accenten op de mouwen en in de kraag.

4. Grijs
Gespot bij: John Varvatos, Louis Vuitton, Rick Owens en Yves Saint Laurent.
Grijs is het nieuwe zwart. Dat wil zeggen: aankomende winter wordt grijs in de mannenmode zeker zo belangrijk als zwart. Bij diverse merken zagen we grijs in allerlei tinten terug in broeken, shirts, truien, jassen én accessories.

5. Militaire invloeden
Gespot bij: Burberry en Roberto Cavalli,
Zie ook op de foto, van Burberry. De trend werd vorig jaar al ingezet, maar veel merken borduren er ook dit jaar weer op voort: the military look. Jassen voorzien van epauletten, franjes en gouden, opvallende knopen passen hier helemaal bij. De kleuren zijn vaalgroen, donkerblauw en camel.

Op de foto: een model uit de show van Burberry met jas in militaire stijl

Foto: Peter Stigter

Lees ook:Trend Report najaar 2010: lamswol
Lees ook:A-Listers fan van de Burberry shawl
Lees ook:Najaarstrend FW2011: Ruitjes
Lees ook:Grijze zomerse muizen in 2007
Lees ook:Catwalktrends SS2010: zwart-wit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>