Wandelschoen wordt high fashion

Wat is de meest verrassende schoenentrend van dit najaar? Dat bergschoenen nu high fashion zijn! Schoenenkenner Cynthia Nieuwendijk van Getthatshoe.nl legt uit hoe je deze herfsttrend volgt.

De meest originele schoenentrend van deze winter is een veterlaars die zijn oorsprong heeft in de oerechte wandelschoen. Deze schoen is vrouwelijk, maar heeft een brede hak en een plateauzool van rubber (ook wel spekzool geheten). Zeker nu de druilerige herfstdagen zich hebben aangekondigd, is de bergschoen-in-de-stijl-van-2009 een geweldig accessoire.

Ben je nog steeds verslaafd aan de boyfriend jeans, dan is de veterlaars een ideale schoen. En de stoere hak past ook bij een skinny. Maar in combinatie met rokken en jurken is de veterlaars eigenlijk het beste.

Burberry Prorsum liet modellen op de catwalk de enkellaarsjes met veters dragen in combinatie met zeer vrouwelijke, uitwaaierende jurken. Benetton laat de schoen zien met kleurrijke, gebreide jurkjes en dito vesten. Marc Jacobs kiest voor een meer landelijke look met rode ruitjurkjes, gebreide tuniekjurken en gebreide gilets.

De bergschoen-nieuwe-stijl past prima bij gekleurde panty’s en maillots. Vergeet dan vooral niet om een paar lekker dikke kousen te dragen die afgezakt boven de schoen uitsteken. Prachtig hoe een casual buitenschoen is dit seizoen high fashion is geworden!

Op de foto: Bergschoenen als high fashion van B4you, Benetton, Strategia en Tod’s (tekst Cynthia Nieuwendijk)

Lees ook:Een biker jack is overdag én ‘s avonds hot
Lees ook:Schoenentrend: sleehak derby
Lees ook:Schoenentrend: show your socks!
Lees ook:How to wear: de mannenschoen
Lees ook:Schoenentrend: bergschoenen op hakken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>