ILJA SHOWT TIJDENS HAUTE COUTURE WEEK IN PARIJS

Ilja Visser Haute Couture 2015 ParijsIlja Visser showt haar nieuwste ILJA collectie, genaamd INGENIUM EXISTERE, in de tuin van de Nederlandse Residentie in Parijs, tijdens de Haute Couture Week. Voor de Fall Winter 15/16 collectie heeft ILJA zich laten inspireren door de basisvormen die samen onze realiteit vormgeven.
‘Ingenium’ betekent ‘ingenieurswetenschap’ en ‘existere’ staat voor ‘existeren’ of ‘bestaan’.

Alles vormt zich in bepaalde patronen en is opgebouwd uit dezelfde vormen, formaties en logica. De elementen waarmee ILJA heeft gekozen om haar collecties te construeren, zijn een mix van nostalgische technieken, poëtische silhouetten en de nonchalante attitude van de thuishaven van ILJA: Amsterdam. De silhouetten in INGENIUM EXISTERE zijn gevormd door scherp gesneden panelen die toegepast zijn in poëtische, vrouwelijke vormen met een eigenwijze en krachtige attitude.

Materialen zijn beeldend, krachtig en scherp gesneden maar ook sprankelend, transparant en dromerig. Zijde ‘duchesse’ gebruikt in jeans-geïnspireerde jumpsuits, scherpe hexagoon-gevormde zakken uit subtiel satijn, ‘chunky’ breisels behangen met koperen kubussen, frisse gemêleerde jacquards in cleane volumes met onverwachtse kristalblauwe accenten. Kleuren verschillen van azuur blauwen, rose kwarts roze-tinten, onyx zwarten, tijgeroog koper en bruin en chroom zilvergrijs.

ILJA haalt met haar Fall Winter 15/16 collectie inspiratie uit zowel de jeanslook van de jaren 90 als uit de massieve couture impact van de New Look van Dior (1947). Dankzij de scherpe belijningen en patronen is er ook een futuristische sfeer gecreëerd met een knipoog naar Metropolis.

Foto: Peter Stigter

Lees ook:Lady Gaga draagt ontwerp Nederlandse designer ILJA
Lees ook:ILJA showde SS16 couture collectie tijdens Paris Haute Couture Week
Lees ook:ILJA PRESENTEERT COUTURE COLLECTIE SS16 ‘ASSIMILA’
Lees ook:NŌN by Kim opent online shop in februari
Lees ook:Tailor & Elbaz lanceren derde collectie in Koepelkerk Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>