Wanneer fashionista’s moeten shoppen

Fashionista’s shoppen natuurlijk het liefste elke dag. Maar de echte slimmerds passen hun koopgedrag aan de modeseizoenen aan, vindt Mary ‘Queen of shops’ Portas.

In april koop je je zomerkleding en januari is de ideale maand om met je creditcard te zwaaien. Volgens Mary Portas, de winkeldeskundige die Harvey Nichols op de modekaart zette, hanteert een echte fashionista een strikte planning als het gaat om shoppen. Begin juni struin je alle winkels af om te kijken welke items je straks in de sale wilt gaan kopen. En begin december kan je al de mooiste designer wear voor de lente in de winkels vinden.

Mary Portas deelt haar kennis over de modedetailhandel niet alleen via haar website en tv-serie. In haar boek How to Shop with Mary Queen of Shops geeft ze fashionista’s onmisbare tips over uitverkoop, efficiënt winkelen, het voorkomen van miskopen en de misleiding van reclames. Zoals ze zelf zegt: wat ik niet weet over kledingwinkels is niet de moeite van het weten waard.

Op de foto: Mary Portas als presentatrice van BBC-programma Mary Queen of Shops

Lees ook:Grazia in de vintagewinkel
Lees ook:Nieuwe online shop-in-shops bij Orangebag.nl
Lees ook:Anna Sui krijgt een eigen boek
Lees ook:Topshop opent shop-in-shop in SPRMRKT Amsterdam
Lees ook:Koopjes in outletcentra op een rij

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wanneer fashionista’s moeten shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>