Badgley Mischka opent Amsterdam International Fashion Week in stijl

Een zaal vol BN’ers en een catwalk vol jurken. Badgley Mischka brengt de eerste dag al een overdosis glamour naar de Amsterdam International Fashion Week!

De eerste officiële catwalkshow van de Amsterdam International Fashion Week die in de zomer van 2009 bezit neemt van het Westergasterrein is meteen een glamourous affair. Het Amerikaanse modeduo Badgley Mischka stuurt op 22 juli een indrukwekkende collectie jurken de catwalk op.

Van een label dat twintig jaar geleden is opgericht om stijlvolle, Hollywood-waardige jurken op de markt te brengen, kan je natuurlijk volop japonnen verwachten. De eerste catwalkshow van Badgley Mischka in Amsterdam – normaal gesproken neemt het merk deel aan de New Yorkse modeweek – stelt wat dit betreft niet teleur. Er zijn érg korte jurken en érg lange (bijvoorbeeld avondjurken met een sleep!). Het silhouet is simpel, gestroomlijnd en elegant – precies de stijl waarmee het duo Mark Badgley and James Mischka beroemd is geworden.

De trends voor de zomer van 2010? Als we afgaan op de collectie van Badgley Mischka: veel glitter, veel zwart, strapless en gróte (zonne)brillen. Stroken, ruches, veertjes, asymmetrische halslijnen, haltertops en prints maken de japonnen spannend en chic. Het kleurenpalet varieert van zwart, wit, goud en zilver tot felle tinten roze, paars, oranje en turkoois.

Het leuke aan de catwalkshow van Badgley Mischka tijdens de AIFW is niet alleen de aanwezigheid van vele celebs – van Frans Molenaar en Ans Markus tot Inge Ipenburg, Lieke van Lexmond en Mari van de Ven. Opvallend is ook dat de ontwerpers hun jurken showen met de schoenen, sieraden, brillen en badpakken die hun label ook produceert. De bling-bling van de sieraden en de oversized (zonne)brillen maken de outfits hipper dan hip. En de badpakken en bikini’s…. Laat de zomer van 2010 maar komen!

Lees ook:Concurrentie voor Badgley Mischka
Lees ook:Hoogtepunten van de Amsterdam International Fashion Week 2009
Lees ook:Aftellen tot de zomerse Fashion Week 2009 in Amsterdam
Lees ook:Op de catwalk en daarna meteen online kopen
Lees ook:Zomertrends volgens de Amsterdam International Fashion Week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>