Pringle viert feest

Net als sportmerken Adidas en Fred Perry heeft Pringle dit jaar reden voor een feestje. Het Schotse label, dat geliefd is bij fashionista’s én hooligans, bestaat namelijk 195 jaar. Ter ere van het jubileum wordt de damescollectie voor voorjaar en zomer 2010 tijdens de Londense Fashion Week geshowd.

Het ligt voor de hand dat een Brits merk zijn collecties presenteert tijdens de London Fashion Week. Toch showde Pringle de laatste jaren in Milaan. Ter ere van het 195-jarige bestaan van het Schotse label, dat in 1815 werd opgericht door Robert Pringle, wordt de lancering van de damescollectie in september verhuisd naar Londen.

Pringle is een van de oudste Schotse modemerken en geldt als de uitvinder van de twinset. Tegenwoordig wordt het label niet alleen gedragen door Engelse hooligans, maar ook door celebs zoals Madonna, Nicole Kidman en Scarlett Johansson. Het merk staat bekend om zijn mix van klassiek en glamourous.

London Fashion Week vindt plaats van 18 tot 22 september 2009 en viert, naast het jubileum van Pringle, het 25-jarige bestaan van de British Fashion Council.

Op de foto: Knitwear uit de Pringle 1815 collectie van zomer 2009

Lees ook:Van Pringle naar Aquascutum…
Lees ook:Tien jaar underground fashion met Sass & Bide
Lees ook:Graeme Black wordt nieuwe ontwerper bij Hugo Boss
Lees ook:Burberry keert terug naar huis
Lees ook:Gap’s jeans uit 1969 in nieuw jasje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>