Modevisie: Jurk met split

Op de Amerikaanse rode lopers is de galajurk met dijhoge split ongekend populair. Maar is een onthullende split een do or a don’t? Slaves to fashion heeft er wel een mening over.

De modeblog van de Amerikaanse Glamour stond onlangs in het teken van de jurken met dijhoge split waarmee celebs de laatste tijd zo vaak op de rode loper verschijnen. Zo werd Angelina Jolie gespot in een nude chiffon japon van Versace en trok Megan Fox de aandacht in een paarse Donna Karan.

Volgens Glamour is de rok met hoge split een populair alternatief voor de minirok. Want je laat er natuurlijk een heleboel (dij)been mee zien. Ook past de dijhoge split bij de jaren tachtigstijl die op dit moment – alweer! – in de mode dreigt te komen.

Maar als je het aan Glamour vraagt, is een jurk met split een tikje te overtly sexual. Wie wat blote huid wil laten zien, kan beter een minirok dragen, vinden de modeslaven. Een jurk met hoge split neigt naar een onflatteuze roep om aandacht…

Op de foto: Jersey jurk uit de voorjaarscollectie van Versace

Lees ook:Lady Gaga doet een Liz Hurley in Versace
Lees ook:Najaarstrend 5: draag ‘t kort
Lees ook:Catwalktrends uit New York in jouw garderobe
Lees ook:Barbie’s fashion door de jaren heen
Lees ook:Is Emma Watson hét nieuwe stijlicoon?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>