Fashion flashback: Man in de mode

Modetrends hebben een gemiddelde levensduur van maximaal drie jaar. Waar liepen mannen in 2006 mee op straat?

De man in het Nederlandse straatbeeld kleedt zich casual. Denk aan een spijkerbroek met sneakers, of in de meer behoudende klasse een Dockers met loafers of bootschoenen. Volgens Anne-Tjerk Mante, die in 2006 zijn modeboek Afgaan op uiterlijk. Over mannen en kleren publiceerde, was het tamelijk droef gesteld met de mannenmode die op straat te zien was. De code lijkt te zijn: wees individualistisch, maar val vooral niet te veel op.

Voor Afgaan op uiterlijk analyseerde Mante de verschillende kledingstijlen waarin Nederlandse mannen in 2006 gehuld gingen. Zijn uitgangspunt was de constatering dat zijn slachtoffers het liefste kleding dragen die past bij hun werk en bovendien lekker comfortabel zit.

Daarom liepen kakkers doorgaans in een grijze broek met een roze overhemd, Burlingtonsokken en instappers. De reclameman die creatief wil overkomen kleedde zich opvallend, eigengereid en in een hippe mix van stijlen. En sommige politici zagen er net zo uit als hun electoraat en adopteerden dus de stijl van de succesvolle ondernemer of de noeste seizoensarbeider. De gemene deler: het moest vooral niet te formeel en flitsend zijn.

Lees ook:Kleren maken de man?
Lees ook:Karl Lagerfeld showt Chanel Cruise collectie in Saint-Tropez
Lees ook:P.C. Hooftstraat officieel geopend door Paul Slettenhaar & Ronald en Frank de Boer
Lees ook:Verleden tijd voor het billendecolleté
Lees ook:Shopspot New York: Pinkyotto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>