Nieuwe uitdaging: het schrijven van een chicklit boek

Zoals sommige lezers misschien wel weten is bloggen voor fashion.blog niet mijn vaste job, maar meer een uit de hand gelopen hobby. Ik werk namelijk ook als mode/beautyjournalist bij een Bureau Monique Lindeboom, een tekstbureau in Amsterdam. Ik schrijf voor bladen als Grazia, CODE, Fancy, Glamour en vakbladen zoals Fashion United. Hartstikke leuk, maar er is nu een nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen: het schrijven van een chicklit boek.

Foto: mijn favo chicklit

Ja, je leest het goed. Ik ga een boek schrijven. Ik ben in de zomer benaderd door een Belgische uitgeverij met de vraag of ik een chicklit boek voor ze wilde schrijven ( wat een luxe dat ze jou benaderen…normaal gesproken moet je met je manuscript langs tig uitgevers). Ik stond wel even met mijn oren te klapperen…net een maandje afgestudeerd, amper 22 jaar en nu al een eigen boek schrijven?! Natuurlijk heb ik besloten om het te doen en vandaag ga ik officieel beginnen. Het idee is uitgewerkt, de deadlines staan vast en nu is het hopen op veel, heel veel inspiratie. Mijn boek zal gaan over het reilen en zeilen achter de schermen van een tv programma á la Hollands Next Topmodel. Maar dan net een tikketje anders natuurlijk. Het blijft tenslotte fictie.

Ik zal jullie op de hoogte houden via fashion.blog.nl en ik hoop natuurlijk dat jullie allemaal in september naar de boekhandel rennen om mijn boek te kopen  Ik duik nu nog heel even mijn bed in en dan moeten de eerste regels toch echt op papier gezet worden! (NOTE: weinig slaap gehad vannacht…presentator Eddy Zoey en zijn camerateam stonden gisterenavond opeens bij ons in de huiskamer met de vraag of ze konden blijven slapen. Ze waren de gastvrijheid aan het testten voor het BNN-programma nu we er toch zijn…HILARISCH!)

Lees ook:Catwalkgirl wordt steeds meer realiteit
Lees ook:Anna Sui krijgt een eigen boek
Lees ook:Kick-off!
Lees ook:Fashion.blog here I am!
Lees ook:Dringend gezocht: huisje in Amsterdam

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe uitdaging: het schrijven van een chicklit boek

  1. Marieke Ordelmans Auteur

    Dankjewel!

      /   Reply  / 
  2. Carianne

    Wow, wat goed!
    Good luck!! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.

    Wanneer wordt Nu we er toch zijn.. uitgezonden?

      /   Reply  / 
  3. Marieke Ordelmans Auteur

    Ja ik zelf ook, haha!
    Ehmm ik geloof ergens in januari?

      /   Reply  / 
  4. Carianne

    Idd Hilarisch! Ik ga even opletten wanneer het erop komt!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>