Zonnebril verhoogt risico huidkanker

Slecht nieuws voor alle mensen met een zonnebrillentic! Deze must-have zomeraccessoire schijnt schadelijk te zijn voor onze gezondheid.Wie vaak een zonnebril draagt, loopt een grotere kans op huidkanker, zo meldt de Telegraaf.

 

 

Ik was behoorlijk verbaasd toen ik het nieuws las op de website van de Telegraaf. Wat kan er nou gevaarlijk zijn aan het dragen van een zonnebril? Nou hier komt het….

De donkere glazen geven de hersens de illusie dat er geen zonlicht is. Onze natuurlijk afweer tegen teveel UV-stralen neemt dan af, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de Amerikaanse arts Sharon Moalem geeft zonlicht een signaal aan een klier in de hersenen. Die klier produceert weer een stof die ons tegen zon beschermt en waardoor je bruin wordt. Maar de drager van een zonnebril heeft zo'n reactie niet, en krijgt daardoor sneller een verbrande huid, en dus een grotere kans op huidkanker. Persoonlijk vind ik het een beetje ver gezocht. Oke, ik ben dan geen arts, maar toch. We hebben toch niet 24/7 onze zonnebril op? En we weten zo onderhand toch allemaal wel dat we ons goed moeten insmeren om ons tegen de zon te berschermen? Mijn advies; smeer je goed in met de juiste factor en check ook iedere dag de zonkracht om te bepalen hoelang je die dag in de zon kan zitten zonder te verbranden. ( zie hiervoor de banner van l'óreal op fashionblog) Dat werkt beter dan het niet dragen van een zonnebril!

De arts raadt wel een bril met lichte glazen maar met UV-bescherming aan, zodat in ieder geval je netvlies niet beschadigt door het felle licht.

De theorie van Moalem is overigens omstreden omdat er nog niet voldoende onderzoek naar is gedaan.

(bron: Telegraaf.nl)

Lees ook:Nieuwe trend: zonnebrillen met gekleurde glazen
Lees ook:Maand van het Zien is goed excuus voor een nieuwe bril
Lees ook:Fiona Hering verruilt Telegraaf voor Glamour
Lees ook:Naakte Hilary Swank
Lees ook:Nieuw: de zonnebril gemaakt van krant

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Zonnebril verhoogt risico huidkanker

  1. monique

    zou het niet zo zijn dat je omdat je die zonnebril draagt langer in de zon blijft hangen waardoor de kans op zonnebrand groter is? als je namelijk zonder zonnebril in de zon bent, kun je nauwelijks je ogen open doen, en vertrek je snel naar de schaduw, en voila….geen kans op verbranden…

      /   Reply  / 
  2. Marieke

    Hoi Monique,

    ja dat is ook een goede oplossing…zo had ik het nog niet bekeken, en ik denk die arts ook niet!

      /   Reply  / 
  3. Linda van Mil

    Hi Monique,

    Sorry dat dit niets met het onderwerp te maken heeft, maar ik kan nergens op de site een mailadres van jou vinden, dus ik dacht ik doe het op deze manier.
    Zou je mij jouw mailadres kunnen geven? Het gaat om mijn webshop, waarvan ik graag zou weten wat jij ervan vindt.
    Alvast bedankt!

    Groeten,
    Linda van Mil
    SOSHIN Beenmode

      /   Reply  / 
  4. Linda van Mil

    Handig! Ik schrijf Monique, maar ik bedoel natuurlijk Marieke. Is alweer een half jaar geleden dat Monique hier de chef was. Sorry,sorry!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>