De Olsen Twins geven eerste modeshow The Row

olsenZo ongeveer de helft van alle celebs houdt er tegenwoordig een eigen kledinglijn op na. Maar helaas zien velen van hen zo’n kledinglijn vooral als extra bron van inkomsten. Ze bemoeien zich niet of nauwelijks met de stijl en de ontwerpen en hebben bovendien vaak geen enkel verstand van mode.

Bij de Olsen Twins is dat wel anders. Mary-Kate en Ashley Olsen zijn al jarenlang oprecht geïnteresseerd in de wereld van de mode. Aangezien ze aanbeden worden als stijl iconen was een eigen kledinglijn voor hen enkele jaren geleden dan ook een logische stap. Omdat hun eerste kledinglijn niet echt was gericht op het hoge segment introduceerde de tweeling drie jaar geleden een nieuwe lijn, genaamd The Row. Sindsdien staat dat label vooral bekend om haar luxe stoffen en klassieke patronen.

Afgelopen week, tijdens de New York Fashion Week gaven de Olsen Twins de eerste modeshow voor The Row. In een oud warenhuis waren in een klein zaaltje honderd mensen uitgenodigd om de nieuwste herfst/winter collectie te bekijken. De zaal was slechts aangekleed met honderd stoelen en een enorme bos bloemen. Verder was er geen thema, geen poeha.

De collectie bedroeg slechts negentien items; allen erg minimalistisch, maar toch chique. Zo zagen we warme winterjassen, rokken tot op de enkels, transparante tops en leren jasjes, voornamelijk in zwart en wit. Een blauwe python print was verwerkt in een tas, een jurk, een rok en een jasje. Diverse outfits waren voorzien van een heel smal, geknoopt, bruin riempje en ook zagen we enkele lange leren handschoenen. De make-uploze modellen hielden hun tassen tussen hun arm en middel geklemd of droegen die los in hun hand. In een rustig tempo liepen zij, op sandalen, over de houten vloer.

Zowel de setting als de collectie waren simplistisch en sober. Toch hadden de kledingstukken een bijzondere elegante uitstraling. De homeless-chic look, die de Olsen Twins zelf vaak promoten, was in ieder geval ver te zoeken.

De minimalistische collectie zal zeker aanslaan, wel is te hopen dat het tweetal de volgende keer met iets meer dan 19 looks komt.

Foto: Peter Stigter

Lees ook:Olsen Twins poseren verleidelijk in nieuwe T-shirtcollectie
Lees ook:Olsen Twins grote winnaars CFDA Awards 2012
Lees ook:Olsen Twins breiden The Row-collectie uit met tassen
Lees ook:Gespot: I love New York oorbellen
Lees ook:Catwalktrends SS2010: pailletten

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Olsen Twins geven eerste modeshow The Row

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>