Catwalktrends SS2010: luxe badpakken

FashionIn de rubriek catwalktrends licht Fashion.blog wekelijks diverse trends toe voor het aankomende seizoen. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe een bepaalde  trend door diverse ontwerpers vertaald werd op de catwalk.

Wanneer de lente/zomercollecties worden gepresenteerd op de catwalk komt daar natuurlijk badmode bij kijken. Voor de zomer van 2010 toonde een aantal ontwerpers de prachtigste badmode. We zagen meer badpakken dan bikini’s en bijzonder was dat de meeste luxe badpakken eruit zagen alsof je er beter geen frisse duik mee kon nemen. De badpakken waren namelijk gemaakt van de meest luxe stofjes en waren versierd met de prachtigste kralen en pailletten.

Bij de show van Emporio Armani zagen we aardig wat badmode. Helaas was het grootste gedeelte daarvan zwart en niet heel bijzonder van vorm of materiaal.

In de Pucci modeshow kwamen prachtige badpakken voorbij. Enkele in huidskleur, andere in felblauwe tinten en met bijpassend jasje. De badpakken hadden vaak ook uitsneden op de meest vreemde plekken.

Gucci toonde een mooi grijs badpak met prachtige versieringen net boven de navel.

Bij Issa zagen we Naomi Campbell op de catwalk. Ze toonde een zwart-wit badpak met een soort dierenprint. Het badpak had slechts één schouderband en benadrukte daardoor het gespierde lichaam van Naomi Campbell. De show van Issa was één van de weinige, zo niet de enige, show waarbij we miss Campbell zagen.

Naast de badpakken en bikini’s ontwierpen diverse designers ook luchtige tops die je over je bikini of badpak kunt dragen. Eén ding is zeker met de badmode voor lente/zomer 2010 kun je heerlijk flaneren over het strand of de boulevard.

Op de website van catwalkfotograaf Peter Stigter is een selectie gemaakt van de mooiste badmode voor de lente/zomer van 2010. Klik hier om die foto’s te bekijken.

Op de foto: model Natasha Poly in een badpak van Michael Kors (lente/zomer 2010)

Lees ook:Catwalktrends SS2010: mode van doorschijnend plastic
Lees ook:Catwalktrends SS2010: animal prints
Lees ook:Catwalktrends SS2010: pailletten
Lees ook:Catwalktrends SS2010: spijkerstof is altijd in de mode
Lees ook:Catwalktrends SS2010: zwart-wit

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Catwalktrends SS2010: luxe badpakken

  1. Mirjam

    Ik ga het komende zomer denk ik ook maar proberen, voor het eerst sinds ik nog écht kind was een badpak ipv bikini!

      /   Reply  / 
    1. Tess van Daelen Auteur

      Zeker doen! Badpakken zijn nu al een tijdje terug in de mode dus je staat zeker niet voor schut. Ik ben benieuwd waar je er uiteindelijk een gaat kopen..

        /   Reply  / 
  2. Mirjam

    Ik ga ‘ns goed op internet kijken waar ze leuke, betaalbare, hebben!!

      /   Reply  / 
  3. W.A.Martis

    Belachelijk, die badpakken.
    Vrouwenkleding wordt met de dag idioter.
    Maar owee als een man eens iets geks doet, dan is de wereld te klein

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>