Catwalktrends SS2010: zwart-wit

In de rubriek catwalktrends licht Fashion.blog wekelijks diverse trends toe voor het aankomende seizoen. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe een bepaalde  trend door diverse ontwerpers vertaald werd op de catwalk.

Wanneer je aan zomerkleding denkt, verwacht je vaak felle zomerse kleuren. Toch zagen we op de catwalk voornamelijk zwarte en witte ontwerpen voorbij komen. Er waren outfits volledig in zwart of volledig in wit, maar er waren ook veel goede zwart-wit combinaties. 

De collecties van Rick Owens, Ann Demeulemeester en twee Japanse ontwerpers Yohji Yamamoto en Junya Watanabe gebruikten geen enkele kleur in hun shows. Alle ontwerpen die we zagen waren in zwart, wit of grijstinten.

Opvallend aan de kleding van Rick Owens was dat zijn ontwerpen erg puntig waren. De kleding van Watanabe was van top tot teen bedekt met zwart-witte ruitjes. De ruitjes kwamen zelfs terug in enkele schoenen.

Bij de Givenchy modeshow was zwart en wit te zien bij enkele outfits in geometrische vormen. In de Jill Stuart show droegen de modellen opvallende zwart-wit leggings en bij Moschino kwamen enkele witte blousjes voorbij die werden gecombineerd met zwarte strikken.

Op de website van catwalkfotograaf Peter Stigter is een selectie gemaakt van de opvallendste zwart-wit ontwerpen voor de lente/zomer van 2010. Klik hier om die foto’s te bekijken.

Op de foto: model Lily Donaldson in een outfit van Derek Lam (lente/zomer 2010)

Lees ook:Catwalktrends SS2010: luxe badpakken
Lees ook:Catwalktrends SS2010: pastelkleuren
Lees ook:Catwalktrends SS2010: schouders in de spotlights
Lees ook:Catwalktrends SS2010: strikken
Lees ook:Catwalktrends SS2010: kant

1 Reacties // Reageer

One thought on “Catwalktrends SS2010: zwart-wit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>