Catwalktrends SS2010: spijkerstof is altijd in de mode

spijkerIn de rubriek catwalktrends licht Fashion.blog wekelijks diverse trends toe voor het aankomende seizoen. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe een bepaalde trend door diverse ontwerpers vertaald werd op de catwalk.

Bepaalde kledingstukken kun je jaar in jaar uit dragen en zijn altijd wel in de mode. De spijkerbroek is daar een goed voorbeeld van. Maar hoewel de spijkerbroek altijd gedragen kan worden, komen (en gaan) andere spijkeritems om de zoveel jaar in de mode.

Voor de lente/zomer van 2010 introduceerden enkele merken voorzichtig een aantal kledingstukken van spijkerstof. De belangrijkste waren de spijkerblouse, de spijkerrok en de overal.

Bij Jean Paul Gaultier zagen we modellen in streetstyle in overallen van donkerblauw spijkerstof. Dat deze ontwerpen van de hand van JPG waren, was meteen te zien aan het feit hij zijn beroemde puntige bh erin had verwerkt.

Dominco Dolce en Stefano Gabbana gebruikten in beide van hun collecties veel spijkerstof. Bij de modeshow van D&G zagen we Western-invloeden gemixt met spijkerstof en de kleuren beige en bruin. Details van kant en leer waren aan te ontwerpen toegevoegd.

Sienna Miller toonde in haar eerste collectie van haar kledingmerk Twenty8Twelve ook diverse spijkerontwerpen. We zagen een spijkerblouse en enkele stoere, mouwloze motorjasjes van spijkerstof.

Hannah MacGibbon ontwierp voor Chloé precies één spijkeroutfit. Deze outfit pastte totaal niet bij de rest van de collectie, maar ze liet hiermee wel zien op de hoogte te zijn van de spijkerstoftrend.

Op de website van catwalkfotograaf Peter Stigter is een selectie gemaakt van enkele bijzondere spijkerstof-ontwerpen voor de lente/zomer van 2010. Klik hier om die foto’s te bekijken.

Op de foto: model Constance Jablonski in een outfit van Dolce & Gabbana (lente/zomer 2010).

Lees ook:Catwalktrends SS2010: zwart-wit
Lees ook:Catwalktrends SS2010: schouders in de spotlights
Lees ook:Catwalktrends SS2010: animal prints
Lees ook:Catwalktrends SS2010: strikken
Lees ook:Denim jungle in D&G advertentie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>