Catwalktrends SS2010: animal prints

animalprintIn de rubriek catwalktrends licht Fashion.blog wekelijks diverse trends toe voor het aankomende seizoen. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe een bepaalde  trend door diverse ontwerpers vertaald werd op de catwalk.

Dierenprints zijn al decennia lang aanwezig in de mode. Met name de panterprint is een aantal jaren ontzettend populair geweest. Voor SS2010 zagen we nog steeds enkele panterprints, bijvoorbeeld in de modeshows van Giambattista Valli, Blugirl, Dolce & Gabbana en PaulSmith. Toch leek het alsof de panterprint langzaam plaats aan het maken is voor andere dierenprints. Prints van slangen en andere reptielen kwamen namelijk in veel collecties voor.

De collectie van Alexander McQueen had alles te maken met reptielen. De modellen liepen stuk voor stuk gekleed in kleurrijke slangen- en pythonprints over de catwalk. Het verhaal van de show ging dan ook over de toekomstige opwarming van de aarde waarbij de wereld (volgens McQueen) over wordt genomen door reptielachtige wezens.

Er kwamen ook enkele slangenprints voorbij in de Pucci modeshow. Ze waren te zien op enkele korte jasjes. Bij Kinder Aggugini zagen we slangenprints in de onrealistische kleuren blauw en roze. Iceberg toonde enkele outfits in donkerblauw slangenleer.

Andere dierenprints voor de lente/zomer van 2010 waren zilveren visprints (schubben) bij Julian MacDonald en vlinders bij Vivienne Tam. De kleurrijke vlinders vormden de perfecte basis voor enkele zomerse jurkjes.

Laten we hopen dat ontwerpers hun inspiratie uit de natuur blijven halen. In de natuur zijn namelijk nog talloze prachtige kleuren en patronen te vinden waar de modewereld nog jaren mee vooruit kan.  

Op de website van catwalkfotograaf Peter Stigter is een selectie gemaakt van outfits met  bijzondere dierenprints voor de lente/zomer van 2010. Klik hier om die foto’s te bekijken.

Op de foto: model Kasia Struss in een outfit van Alexander McQueen ( lente/zomer 2010).

Lees ook:Catwalktrends SS2010: zwart-wit
Lees ook:Catwalktrends SS2010: pailletten
Lees ook:Raquel Zimmerman voor Alexander McQueen
Lees ook:Claes Iversen toont sterke zomercollectie vol vlinders
Lees ook:Catwalktrends SS2010: strikken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>