Catwalktrends SS2010: pailletten

LANVIkleinIn de rubriek catwalktrends licht Fashion.blog wekelijks diverse trends toe voor het aankomende seizoen. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe een bepaalde  trend door diverse ontwerpers vertaald werd op de catwalk.

Een beetje extra glitter toevoegen aan je outfit kan aankomende zomer geen kwaad. Het mag duidelijk zijn dat pailletten en andere glinsterende details niet meer alleen worden gebruikt tijdens de feestdagen. Sterker nog: een paillettenoutfit kun je momenteel op iedere doordeweekse dag dragen.

Afgelopen modeseizoenen zagen we de eerste pailletten op de catwalk. Dit seizoen is er bijna geen collectie meer zonder pailletten. Designers als Oscar de la Renta, Dior, Issa en Lanvin voegde veel pailletten en andere schitterende details zoals studs en diamanten in hun kleding. Daardoor zagen hun ontwerpen er vaak erg duur uit en leken de modellen net princessen.

De schitterende toevoegingen kwamen vooral voor in zilver, goud en brons. Toch ontwierpen Vivienne Tam, Pucci, Blugirl, Ungaro, Matthew Williamson en Asish hun outfits in allerlei kleuren en patronen. In de modeshow van Asish waren pailletten bijvoorbeeld geplaatst in de vorm van een Mona Lisa en bij Ungaro zagen we paillettenhartjes.

De meeste outfits met pailletten, studs en diamanten zagen eruit alsof het dagen had gekost om ze te maken. Bovendien zijn die versieringen vaak loodzwaar en maken ze een outfit vrij stijf. Dat wordt dus wat volgende zomer als het dertig graden is en we met z’n allen rondlopen in die ontzettende zware, stijve, onwasbare, maar o zo stijlvolle outfits.

Op de website van catwalkfotograaf Peter Stigter is een selectie gemaakt van enkele bijzondere ontwerpen met pailletten, studs of diamanten voor de lente/zomer van 2010. Klik hier om die foto’s te bekijken.

Op de foto: model Iris Strubegger in een outfit van Lanvin (lente/zomer 2010).

Lees ook:Catwalktrends SS2010: zwart-wit
Lees ook:Catwalktrends SS2010: schouders in de spotlights
Lees ook:Catwalktrends SS2010: luxe badpakken
Lees ook:Catwalktrends SS2010: spijkerstof is altijd in de mode
Lees ook:Catwalktrends SS2010: sportinvloeden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>