Catwalktrends SS2010: mode van doorschijnend plastic

plasticIn de rubriek catwalktrends licht Fashion.blog wekelijks diverse trends toe voor het aankomende seizoen. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe een bepaalde  trend door diverse ontwerpers vertaald werd op de catwalk.

Hoe kun je veilig de regen trotseren en er toch sexy uitzien? Zac Posen, Sonia Rykiel, Frankie Morello, D Squared en andere modemerken gaven het antwoord. Je draagt gewoon een doorschijnende plastic regenjas. Op die manier blijf je droog en is je silhouet en de mooie outfit die je onder de jas draagt nog steeds zichbaar.

Voor de lente/zomer van 2010 waren er diverse designers die gebruik maakten van doorschijnend plastic. Onafhankelijk van elkaar kwamen vier designers met het idee een doorschijnende regenjas te ontwerpen. Dat is wel heel bijzonder. Bij alle vier de shows was het ook nog eens zo dat de regenjas eigenlijk niet bij de rest van de collectie pastte en zomaar uit het niets op de catwalk verscheen.

Behalve de regenjas zagen we ook tassen en schoenen van plastic, bijvoorbeeld bij Prada, D Squared en Charles Anastase. Michael Kors toonde plastic armbanden en gebruikte plastic in zijn badpakken.

Het meest bijzondere plastic item was wel het Chanel-achtige jasje van Frankie Morello. Hij ontwierp een jasje van plastic met een kraag en manchetten van stof. Ondanks het plastic zag het jasje er toch chique uit.

Op de website van catwalkfotograaf Peter Stigter is een selectie gemaakt van de meest opvallende outfits van doorschijnend plastic voor de lente/zomer van 2010. Klik hier om die foto’s te bekijken.

Op de foto: model Vlada Roslyakova in een outfit van Sonia Rykiel (lente/zomer 2010).

Lees ook:Catwalktrends SS2010: schouders in de spotlights
Lees ook:Catwalktrends SS2010: asymmetrie (one-shoulder dresses)
Lees ook:Catwalktrends SS2010: gaten op de gekste plekken
Lees ook:Eerste beelden Sonia Rykiel knitwear collectie voor H&M
Lees ook:Catwalktrends SS2010: luxe badpakken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Catwalktrends SS2010: mode van doorschijnend plastic

  1. Pim Kramer (ontwerpster)

    Plastic is vervuilend, niet doen zou ik dus zeggen tenzij het gereyceld is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>