Catwalktrends SS2010: asymmetrie (one-shoulder dresses)

LANVIN_WCFS10_9092In de rubriek catwalktrends licht Fashion.blog wekelijks diverse trends toe voor het aankomende seizoen. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe een bepaalde  trend door diverse ontwerpers vertaald werd op de catwalk.

De schouders staan komend seizoen op diverse manieren een beetje extra in de spotlights. Op de catwalk zagen we schoudervullingen, outfits met gaten bij de schouders, epauletten en franjes. Bovendien werden de schouders benadrukt door de vele asymmetrische jurkjes waarbij slechts één schouder bedekt is. 

Veel verschillende designers ontwierpen hun versie van de one-shoulder dress. Bij de meeste jurkjes leek het erop alsof de designers al hun creativiteit in die ene schouder hadden gestopt. Ze gaven die schouder namelijk verschillende laagjes of ruches en vaak werd de stof op een Romeinse/Griekse manier gedrapeerd.

Bij de Iceberg modeshow werden de schouders in de diverse ontwerpen op vele manieren benadrukt. De kleurrijke asymmetrische jurkjes leken zelfs het hoogtepunt van de volledige show. Bij Lanvin waren de schouders van de jurkjes versierd met vele laagjes en ruches. Sonia Rykiel toonde een paarse jurk waarbij de schouder tot de middel was versierd met kleine strikjes. Eén van de modellen in de show van Viktor & Rolf droeg een one-shoulder dress die bestond uit tientallen lagen tule. De schouder kwam daardoor zo hoog als het hoofd van het model.

Aankomende zomer zullen we de asymmetrische jurkjes waarschijnlijk veel terug zien in het straatbeeld. Met zo’n jurkje creëer je dan ook meteen een sexy, zomerse look met een beetje een Romeins/Grieks tintje.

Op de website van catwalkfotograaf Peter Stigter is een selectie gemaakt van de opvallendste asymmetrische jurkjes voor de lente/zomer van 2010. Klik hier om die foto’s te bekijken.

Op de foto: model Abbey Lee Kershaw in een outfit van Lanvin (lente/zomer 2010).

Lees ook:Asymmetrische jurken van zijde tot wol
Lees ook:Une petite robe noire toont ode aan little black dress – Amsterdam Fashion Week
Lees ook:DEPT viert twintigjarig bestaan met zes limited-edition celebration dresses
Lees ook:Catwalktrends SS2010: schouders in de spotlights
Lees ook:AIFW: Jan Taminiau tovert met rokjes en cape-jes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Catwalktrends SS2010: asymmetrie (one-shoulder dresses)

  1. Pim Kramer (ontwerpster)

    Dat is nu treffend aan de mode, dat in een tijd waarin we ‘er de schouders onder moeten zetten’.. er ook ook leterlijk en figuurlijk veel gedoe/acenten is rond de schouders.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>