Modemuze voegt in 2016 vier nieuwe museale modecollecties toe aan online platform

clickHet netwerk voor museale modecollecties Modemuze wordt per 1 januari 2016 uitgebreid met vier nieuwe partners: het Nationaal Museum van Wereldculturen, het TextielMuseum, Tassenmuseum Hendrikje en de Theatercollectie Bijzondere Collecties UvA. Deze instellingen zullen de komende maanden (delen van) hun collectie toevoegen aan het online platform Modemuze.

Digitale inloopkast voor mode- en kostuumgeschiedenis
Het platform Modemuze verbindt en presenteert met de komst van deze vier partners in totaal elf Nederlandse museale mode- en kostuumverzamelingen online. De duizenden kledingstukken en accessoires in musea vertellen verhalen over makers en dragers, over ontmoetingen en veranderingen in smaak, over verbeelding en identiteit. Deze collecties zijn echter vanwege de kwetsbaarheid van textiel niet permanent voor het publiek zichtbaar. Via Modemuze.nl is het mogelijk om 24/7 te dwalen, te ontdekken, te delen en te verwonderen. In samenwerking met een groeiende en actieve community, biedt Modemuze gebundelde digitale mode en kostuumcollecties aan, wisselende thematische webexpo’s, inhoudelijke blogs en een overzicht van mode-en kostuum activiteiten in Nederland. Modemuze is op deze manier een digitale inloopkast én schatkamer van de veelzijdige mode- en kostuumgeschiedenis.

Nationaal Museum van Wereldculturen
De collectie van het Nationaal Museum van Wereldculturen (Tropenmuseum, Afrikamuseum en Museum Volkenkunde), zit barstensvol met objecten die vertellen over culturele ontmoetingen en wederzijdse inspiratie en uitnodigen tot discussie over hoe de wereld in elkaar zit.

Textielmuseum
De collectie van het TextielMuseum in Tilburg, bestaat uit drie deelcollecties, namelijk textielvormgeving, beeldende kunst en industrieel erfgoed. ‘Textiel’ als materiaal, als thema en als medium is het uitgangspunt en bindende element van deze collecties.

Tassenmuseum Hendrikje
Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam, het grootste Tassenmuseum ter wereld, heeft een collectie met historische stukken uit de 15de eeuw tot tijdloze klassiekers van modern design. Tot de collectie behoren zowel bruidsbuidels, schooltassen en clutches, als designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès.

Lees ook:Feestje voor jarig Tassenmuseum
Lees ook:Tassenmuseum Hendrikje toont Nederlands label Keecie
Lees ook:Tassen van MichelAngelo in Amsterdamse Tassenmuseum
Lees ook:Tassen van Omar Munie in museum
Lees ook:Tassenmode dankzij vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>