Feestje voor jarig Tassenmuseum

Op 11 juni 2009 ontvangt het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje de 100.000e bezoeker. Dit succes markeert het tweejarige bestaan van het museum met een van de grootste tassencollecties ter wereld.

De Amsterdamse wethouder voor Kunst en Cultuur, Carolien Gehrels, is op 11 juni in het Amsterdamse Tassenmuseum aanwezig om de ontvangst van de 100.000e bezoeker te vieren. Het museum boekt dit succes al twee jaar na de opening van zijn markante behuizing aan de Herengracht.

In Tassenmuseum Hendrikje, dat in 2007 van Amstelveen naar Amsterdam verhuisde, is onder andere de permanente presentatie van vijfhonderd jaar geschiedenis van de tas te zien. Daarnaast zijn er tijdelijke tentoonstellingen en verkoopexposities en bevinden zich in het historische pand aan de Herengracht onder andere een tassenwinkel, café en stijlkamer.

Tot 23 augustus is in het Tassenmuseum de tentoonstelling Beestachtige tassen te zien. Fashionista’s hebben alle reden om uit te kijken naar de nieuwe expositie: in september worden onder de noemer Made in Britain ontwerpen van onder andere Vivienne Westwood, Stella McCartney, Alexander McQueen gepresenteerd.

Op de foto: Groene tas uit de collectie van Tassenmuseum Hendrikje

Lees ook:Tassen van MichelAngelo in Amsterdamse Tassenmuseum
Lees ook:Tassenmuseum Hendrikje toont Nederlands label Keecie
Lees ook:Gespot: Modieuze Pasen
Lees ook:Tassenmode dankzij vrouwen
Lees ook:Tassen van Omar Munie in museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>