Tassen als kunstwerken van Freitag

Wie is er niet dol op limited edition tassen? Vooral als ze betaalbaar en van unieke materialen zijn. Het Zwitserse Freitag schiet met een nieuwe lijn museumtassen helemaal in de roos.

Het Zwitserse Freitag is vooral bekend van zijn messenger bags van vrachtwagenzeildoek. Maar in augustus 2009 lanceert het tassen- en accessoirelabel een serie tassen van ander bijzonder materiaal: kunstbanners van vier toonaangevende musea. De boodschappentassen zijn daardoor heuse kunstwerkjes.

De musea Tate Modern, Mori Art Museum, Palazzo Grassi en The Museum of Contemporary Art leverden het material voor de gelimiteerde collectie kunsttassen van Freitag. Van de kunstbanners van deze musea maakten Markus en Daniel Freitag boodschappentassen waarop beelden van bijvoorbeeld Picasso, pop-art of Japanse kunst prijken. Elke tas is uniek, omdat de uitsneden van de materialen steeds nét iets anders zijn.

De tassen, die nog geen tachtig euro kosten, worden alleen online verkocht via de website van Freitag. En omdat er een beperkt aantal exemplaren is gemaakt, kan je er maar beter zo snel mogelijk bij zijn.

Op de foto: De limited edition art bags van Freitag

Lees ook:Amsterdamse shop-in-shop voor Freitag
Lees ook:Laptoptassen van Freitag
Lees ook:TASSENLABEL FREITAG KOMT MET NIEUWE LIJN
Lees ook:Modieuze museumstukken van Maria Hees
Lees ook:Tassen van Omar Munie in museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>