Modieuze museumstukken van Maria Hees

Kan een tas die in een museum staat wel hip zijn? Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam bewijst keer op keer dat museumstukken nog modieus kunnen zijn. Dit keer wordt het bewijs geleverd door Maria Hees. Van 4 mei tot 1 juni vindt een verkoopexpositie plaats ter ere van haar dertigjarige jubileum als tassenontwerpster.

De tassen van Maria Hees zijn eerder kunstzinnig dan trendy, en worden dan ook vooral verkocht via galeries. Maar: van ieder ontwerp wordt een beperkt aantal exemplaren gemaakt, waardoor de tassen (net als de sieraden die Hees ook maakt) wel zo exclusief zijn. Bovendien hebben de tassen, die in musea in de hele wereld te zien zijn, een tijdloze stijl die ze nét wat duurzamer maakt dan de gemiddelde it-bag. Goed nieuws dus dat het Amsterdamse Tassenmuseum de tassen van Maria Hees niet alleen exposeert maar ook verkoopt.

Op de foto: Een van de tassen van Maria Hees die te zien (en koop) is in het Tassenmuseum

Lees ook:Tassen van Omar Munie in museum
Lees ook:Tassen van MichelAngelo in Amsterdamse Tassenmuseum
Lees ook:Tassen als kunstwerken van Freitag
Lees ook:Tassenmuseum Hendrikje toont Nederlands label Keecie
Lees ook:Hip of hype: Enige tassen van enge beesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>