Amsterdamse shop-in-shop voor Freitag

Het Zwitserse accessoirelabel Freitag opende in oktober 2009 een shop-in-shop in Amsterdam. De bedoeling is dat klanten uit steeds meer van de hippe accessoires kunnen kiezen.

Zestien jaar geleden maakten de broers Markus en Daniel Freitag hun eerste tas. Inmiddels is hun label Freitag synoniem geworden voor hippe gerecyclede tassen. De messenger bags, laptoptassen en shoppers zijn gemaakt van het dekzijl van vrachtwagens, airbags uit sloopauto’s, gebruikte binnenbanden en veiligheidsgordels.

Door de gerecyclede materialen is iedere tas van Freitag uniek. De waterdichte tassen worden dan ook verkocht vanuit lades waarop een foto prijkt van de tas die er in zit. In de nieuwe shop-in-store van Freitag, die in oktober werd geopend in het trendy 290 square meters, is een bescheiden muur met deze lades opgesteld.

Trouwens, wie denkt dat Freitag alleen maar tassen maakt, heeft het mis. Het label breidt de accessoirecollectie gestaag uit. Zo ligt sinds 9 november 2009 een heuse agenda van Freitag in de winkels. En natuurlijk is die, net als de portemonnees, sleutelringen en iPodhoesjes, door het gerecyclede materiaal helemaal uniek.

Op de foto: Agenda’s van Freitag

Lees ook:Laptoptassen van Freitag
Lees ook:Tassen als kunstwerken van Freitag
Lees ook:TASSENLABEL FREITAG KOMT MET NIEUWE LIJN
Lees ook:In de mode: Georganiseerd op reis
Lees ook:Van biker look naar designer bag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>