LISA KONNO INTRODUCEERT ONE-OF-A-KIND TASSEN

unnamedLisa Konno (23) studeerde in 2014 af aan ArtEZ in Arnhem en debuteerde deze Amsterdam Fashion Week met haar anti sweatshop statement ‘For the Workers’. De Japans-Nederlandse designer bracht met haar collectie een ode aan de slachtoffers van de fabrieksramp in Bangladesh en de miljoenen onzichtbare textielarbeiders aan de achterkant van de mode. Vanaf nu zijn veertig unieke tassen uit de collectie te koop bij Lena Library in Amsterdam en online. Sinds haar afstuderen verwerkt de jonge designer op innovatieve wijze textiel overschot in nieuwe kledingstukken. Voor de one-of-a-kind shoppers werden post-consumer poplin overhemden gebruikt.

De shoppers zijn te koop via lisakonno.com en bij Lena Library voor €110,-.

Made in the Netherlands
Voor de productie van de tassen werkte Konno samen met het in Utrecht gevestigde MVO-atelier i-did. I-did biedt mannen en vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt een gratis vakopleiding tot kleermaker. Door vakmanschap en redesign te combineren wordt kleinschalige lokale productie voor Nederlands modelabels haalbaar. Voor Lisa Konno is i-did aan de slag gegaan met de geplastificeerde tassen en rugtassen. Deze, en een deel van de kledingcollectie, is te koop en te leen bij Lena Library in Amsterdam.

Lees ook:LISA KONNO PRESENTEERT CAPSULE COLLECTIE IN FOAM
Lees ook:Nederlandse fashion library LENA opent deuren
Lees ook:Doortje Vintage lanceert LENA, the fashion library
Lees ook:KAZMOK tassen van gebruikte transportbanden
Lees ook:Designer Rental opent een nieuwe verhuurmarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>