Nederlandse fashion library LENA opent deuren

unnamed(3)Afgelopen week opende LENA the fashion library officieel haar deuren op de Westerstraat 174H in Amsterdam. Op deze feestelijke opening, gehost door creatief platform ViaHenri, maakten Nederlands grootste modeliefhebbers kennis met dit nieuwe en duurzame shop-concept: een oneindige kledingkast voor € 19,95 per maand.

LENA is opgericht door Suzanne Smulders (29) en de drie zussen Angela Jansen (34) Diana Jansen (32) en Elisa Jansen (29). “De huidige modemaatschappij draait tegenwoordig grotendeels op massaconsumptie. Veel vrouwen kopen in rap tempo kleding en zijn er ook weer snel op uitgekeken. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar draagt ook bij aan de schaarste van grondstoffen, kinderarbeid en de alsmaar groeiende afvalberg”, vertelt Suzanne Smulders. “LENA is wat ons betreft de ideale oplossing voor dit probleem. We voorzien in de behoefte van de consument om vaak en snel te wisselen van kleding, maar dan in een nieuwe duurzame context.” De opening van de winkel in Amsterdam is stap één, maar volgens de dames moet dit een wereldwijd concept worden. Smulders: “Hoe te gek zou het zijn als je op vakantie kunt met alleen wat handbagage en je biebpasje, omdat je overal ter wereld een outfit voor dat moment tot je beschikking hebt. Er zijn al zoveel mooie spullen op de wereld, laten we daar meer van genieten.”

LENA biedt een divers assortiment kleding voor de open minded en fashionable vrouw die hun kledingkast graag met regelmaat aanvullen. Naast nieuwe items van duurzame merken als Wintervacht, Elementum en Alchemist is er in the fashion library ook veel vintage kleding te vinden. Daarnaast is LENA een non-profit samenwerking gestart met Filippa K. Dit houdt in dat Filippa K kleding beschikbaar stelt om uit te lenen bij LENA. Ze krijgen hiermee de kans te laten zien dat de collectie van Filippa K de rest van tijd weerstaat in zowel kwaliteit als design. LENA werkt met een uniek ‘try before you buy’-concept, waarbij fashionistas kleding voortaan eerst kunnen lenen om te zien of het item wel echt bevalt, voordat ze het kopen. Het gekozen abonnement of de strippenkaart bepaalt hoeveel items er per maand geleend mogen worden. Shopaholics kunnen naast het lenen en kopen van kleding ook zelf kledingstukken inleveren, in ruil voor punten. Om de levensduur van kleding te verlengen is een goede verzorging van groot belang. Alle kleding wordt daarom zorgvuldig gewassen met AEG wasmachines en het fairtrade wasmiddel SEEPJE. De fashion library is dan ook dé duurzame oplossing voor een eindeloze kledingkast, zonder miskopen. LENA is duurzaam shoppen in een nieuw jasje.

LENA the fashion library is vanaf 5 december dagelijks geopend van maandag tot en met zaterdag. Ga voor meer informatie over LENA, de verschillende abonnementen en exacte openingstijden naar www.lena-library.com.

Lees ook:Doortje Vintage lanceert LENA, the fashion library
Lees ook:LISA KONNO INTRODUCEERT ONE-OF-A-KIND TASSEN
Lees ook:LEASE THE LOOK – CATWALK KLEDING VAN FILIPPA K SS16 PER DIRECT ONLINE TE HUUR
Lees ook:Zweden lanceert ShareWear – onbetaalbare mode
Lees ook:Filippa K lanceert capsule collectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>