Judith Osborn wil ook meedoen aan Elephant Parade

Van 4 september tot en met 31 oktober staan in Amsterdam 112 olifantenbeelden op straat. Modeontwerpster Judith Osborn is not amused dat zíj niet gevraagd is om een olifant te beschilderen.

Niet minder dan 112 kunstenaars uit Nederland, België en Thailand beschilderden een olifantenbeeld om geld in te zamelen voor het redden van de Aziatische olifant. De beelden zijn in september en oktober 2009 onder het motto Elephant Parade op Amsterdamse pleinen te bewonderen, waarna ze geveild worden om goededoelenorganisatie Elephant Family te sponsoren.

Judith Osborn uitte tijdens de officiële opening van de Elephant Parade op 4 september haar ongenoegen over het feit dat haar hulp niet is gevraagd. De Nederlandse modeontwerpster greep tijdens de openingsceremonie zonder pardon de microfoon om de aanwezigen – onder wie de initiatiefnemers van de Elephant Parade, Marc en Mike Spits, en BN’ers zoals Ans Markus en Henk Schiffmacher - mee te delen dat ze in 2010 zeker wel van de partij is. Ook bracht ze haar op eigen initiatief geproduceerde olifant, een felroze miniatuurexemplaar dat op de veiling een paar duizend euro zou moeten opleveren, nadrukkelijk onder de aandacht.

Het ongenoegen van Judith Osborn is niet verwonderlijk als je bedenkt dat vakgenoten Daryl van Wouw en Jan Taminiau wél een olifantenbeeld hebben beschilderd. Jan Taminiau was zelfs een van de vijf BN’ers die deelnam aan de openingsceremonie van de Elephant Parade.

Wie weet krijgt Judith Osborn volgend jaar haar gedroomde olifant aangeboden. Dat zal haar dan een flinke dosis publiciteit opleveren, want in 2010 zal de Londense Elephant Parade uit ruim 200 beelden bestaan. In Amsterdam zorgde de hoogblonde modeontwerpster vooral voor media-aandacht door na afloop van de opening een poging te doen een olifant op het Museumplein te beklimmen.

Op de foto: Judith Osborn in gesprek met Henk Schiffmacher tijdens de opening van de Elephant Parade 2009 op 4 september (foto André Blom)

Lees ook:Olifantenmode op de Elephant Parade
Lees ook:Exclusieve olifantentas met een heleboel elegantie
Lees ook:Jan Taminiau en Daryl van Wouw bij Elephant Parade 2009
Lees ook:Viktor & Rolf zijn boos
Lees ook:Judith Osborn lanceert nieuwe tassencollectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>