Wordt Made in LA het nieuwe Made in Italy?

Met luxe t-shirts en bijzondere basics veroveren modemerken uit Californië de wereld. Wordt Los Angeles het nieuwe Milaan, Parijs of Londen?

Met alle celebs in de buurt hebben Californische modemerken geen gebrek aan publiciteit. Jennifer Anniston, Nicole Ritchie en de Olsen twins zijn bijvoorbeeld fervente fans van het Californische label James Perse. De luxe t-shirts van het merk uit Los Angeles staan bekend om de superzachte stoffen en flatteuze snit. Maar de collectie bevat ook herenkleding en meubels.

Het succes van James Perse staat niet op zichzelf. Mode uit Los Angeles is een hype. Celebs zoals Ashton Kutcher, Kate Moss, Gwen Stefani, David Beckham, Rihanna en Katie Holmes worden regelmatig gespot in de sexy boyfriend t-shirts van LnA, een label dat in Californië is opgericht door twee vriendinnen. En het Californische Kain bestaat pas sinds 2008, maar is nu al favoriet bij onder andere Lindsay Lohan, Nicole Ritchie en Megan Fox. Alle shirts zijn gemaakt in Los Angeles en bestaan standaard uit negentig procent modal en tien procent kasjmier.

Gelukkig zijn al die trendy merken ook voor gewone, Europese stervelingen bereikbaar. Zo zijn merken zoals Kain en LnA online goed verkrijgbaar (onder andere via Net-a-porter). En L.A. Made, een label uit Los Angeles dat in 2004 werd opgericht, wordt dit najaar in winkels in de Benelux gelanceerd. Celebs als Jessica Alba, Eva Longoria en Katie Holmes zijn al fan van dit sexy merk, dat bekend staat om zijn bijzondere basics. De collectie bestaat uit tops, leggings, vesten, jurkjes en andere basics in verschillende kleuren. Dat maakt de kledingstukken ideaal om met elkaar te combineren. Niet alleen voor celebs, maar ook voor ons!

Op de foto: Outfit uit de zomercollectie 2009 van L.A. Made

Lees ook:Fashion forward: Een joggingpak, maar dan stijlvol
Lees ook:POM AMSTERDAM SHAWL COLLECTIE SPRING/SUMMER 16
Lees ook:Happy Kingsday met Etiquette Clothiers
Lees ook:Panters voor tijgers in de slaapkamer
Lees ook:De nieuwe t-shirthelden van Knowyourhistory

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wordt Made in LA het nieuwe Made in Italy?

  1. patricia

    Ik ken L.A. Made uit Amerika en ben heel blij dat dit merk nu ook eindelijk in Nederland verkocht gaat worden. Weet iemand al waar?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>