Trendy tweed bij Luisa Spagnoli

Een elegante stijl is nooit uit de mode. Dat is de slogan van het Italiaanse Luisa Spagnoli. In de nieuwe collectie spelen ruches en traditionele stoffen zoals tweed dan ook een hoofdrol.

Tweed, dat doet mij meteen denken aan saaie broeken voor al even saaie mannen. Maar de authentieke stof kan ook fashionable zijn. Dat blijkt wel uit de wintercollectie 2009 van Luisa Spagnoli, waarin luxe tweed is verwerkt in onder andere een elegant kokerrokje, een Chanel-achtig mantelpakje en een little black dress.

Een stugge stof als tweed klinkt misschien niet erg vrouwelijk en elegant. Maar Luisa Spagnoli, het Italiaanse damesmodelabel dat al vier generaties lang door de familie Spagnoli wordt geleid, geeft de traditionele stof een eigentijdse look. Zo wordt een rok van tweed gecombineerd met een romantisch wit blousje met ruches. En een colbert oogt zacht in combinatie met een glanzende, wijdvallende pantalon.

Wie inspiratie nodig heeft om tweed op een trendy manier te dragen, hoeft eigenlijk alleen maar te denken aan dames zoals Coco Chanel, Audrey Hepburn en Marlène Diettrich. Zij waren allemaal fanatieke draagsters van de stevige stof. Geen wonder dat deze stijliconen de inspiratiebron voor de nieuwe collectie van Luisa Spagnoli zijn….

Op de foto: Kokerrok van tweedstof uit de wintercollectie 2009 van Luisa Spagnoli

Lees ook:Fashion forward: Een joggingpak, maar dan stijlvol
Lees ook:Jack Guinness eerste mannelijke ambassadeur
Lees ook:AIFW: Prins Percy is ook goed in confectie
Lees ook:NIEUW introduceert AW15 collectie met volop DENIM
Lees ook:JOHNNIE WALKER LANCEERT ‘S WERELDS EERSTE TWEEDSTOF MET WHISKY-AROMA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>