AIFW: Prins Percy is ook goed in confectie

Percy Irausquin….hoe kun je nou niet van hem houden? Hij is met stip de ontwerper met het grootste knuffelgehalte van Nederlandse bodem. Zijn enthousiasme is aandoenlijk en heel modeminnend gunt hem dan ook een succesvolle carrière. Toen Percy na zijn tegenslag in zee ging met de Zantman Modegroep vroegen veel mensen zich af of dit wel de juiste stap was voor hem, maar vanmiddag bewees hij met zijn SS09 collectie dat het wel degelijk een slimme zet was.

 

Percy, de man van sprookjescouturejurken, bracht opeens een confectielijn op de markt…Eerlijk gezegd had ik er zo mijn twijfels over. Maar na gisteren zijn die volledig verdwenen. Percy is terug van (nooit) weggeweest en zijn creatieve brein draait weer op volle toeren. De collectie die we gisteren zagen was de tweede collectie van zijn Collection PRC lijn. In Januari was zijn allereerste wintercollectie al te zien op de Modefabriek. Leuk, maar de meeste items waren niet heel erg des-percy's. Ik had ietsjes meer van hem verwacht. Maar de Arubaanse Percy is een echte zomerman, zo vertelde hij mij eens tijdens een interview, dus het maken van een wintercollectie was voor hem destijds best even lastig. ‘Wacht maar tot je de zomercollectie ziet, dan pak ik echt uit', aldus Percy. En inderdaad, hij had flink uitgepakt.

Percy toverde een ware kleurenexplosie op de catwalk die overigens was versierd met grote, heerlijke geurende bloemstukken ( wat is dat toch met die ontwerpers? Ook Edwin Oudshoorn verblijde ons al met bloemen!)  Het thema van zijn nieuwe zomercollectie luidde FULL BLOOM en stond volledig in het teken van de vrouw in de bloei van haar leven. We zagen een typische Percy collectie met veel hebberige zomerjurkjes. Eigenlijk had hij zijn couturejurken vertaalt naar een betaalbare pret-a-porter collectie.  Zwierig en vrouwelijk zoals we van hem gewend zijn met veel heldere kleuren en een sexy uitstraling.  Hij speelde veel met belijningen en banden rondom de hals en borsten. Hiermee gaf hij aan ieder jurkje een andere twist. Naast knielange jurken zagen we ook korte witte shorts, luchtige tunieken, dun gebreide vestjes met romantische ruches, lichte denim, sporty glittertops en  bikini's. Eigenlijk zou je zo zijn hele collectie in je koffer willen gooien als je op vakantie gaat. Want alles wat je nodig hebt zat in de collectie. Qua stoffen koos Percy voor soepel, comfortabel en elegant. Zo zagen we zijden chiffons, dunne jersey's, zachte breisels en katoenen voiles in de kleuren helder blauw, paars, roze, beige en grijs. Percy sloot zijn show af met lange, chique avondjurken in de kleuren paars, roze en zwart en een witte trouwjurk. Deze laatste jurk was niet helemaal wat ik had verwacht van Percy. Veel minder spannend, elegant en sexy als de rest van zijn collectie. Maar goed, op de trouwjurk na klopte alles. Een complete collectie met alles erop en eraan. Ik denk dat veel detaillisten zijn collectie maar al te graag willen verkopen want bij de aanblik van een jurkje wordt je als vrouw zijnde al hebberig. En vergeet niet; dit is een confectielijn dus de prijzen liggen een heel stuk lager. Percy's signatuur is nu bereikbaar voor iedereen. Heerlijk toch?

 

Lees ook:Dit is de confectielijn van Percy Irausquin
Lees ook:Amsterdam Fashion Week 2010: Claes Iversen
Lees ook:De goedkoopste trouwjurk scoor je voor 29,99 bij Zeeman
Lees ook:Langverwachte confectielijn Percy Irausquin bijna te koop
Lees ook:Dit is de nieuwe Percy Irausquin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>