Kleren maken de man?

De Nederlandse man staat in het buitenland slecht bekend als het gaat om zijn kledingkeuze. Vandaag presenteert Anne-Tjerk Mante zijn boek Afgaan op uiterlijk, over mannen en kleding aan onze minister van Financien, Gerrit Zalm. Op dat ministerie begon de rijksambtenaar in 2004 immers zijn strijd tegen de witte sokken.

In zijn boek wil Mante de lezer een spiegel voorhouden. Veel Nederlandse mannen leveren namelijk kritiek op de kledingstijl van ‘de Nederlandse man’, maar vinden dat zij zichzelf beter kleden dan gemiddeld.

Het uitkiezen en aantrekken van stijlvolle kleding zit volgens Mante niet in onze genen. De meest extreme uitspraak die Mante hoorde tijdens het schrijven van zijn boek is dat zelfs het Letse straatbeeld vrolijker oogt dan het Nederlandse.

Toch is het geen verloren zaak: jongeren praten steeds vaker over kleding, en zijn niet meer bang om uitgemaakt te worden voor ‘klerennicht’ als zij zich druk maken om hun uiterlijk en stijl. Ook dragen topsporters bij aan een mentaliteitsverandering door zich niet meer te hullen in trainingspakken, maar stijlvolle pakken.

Vinden jullie het ook zo slecht gesteld met de kleding van de Nederlandse man? Of kan Mante zich als ambtenaar van Financien zich beter inzetten voor onze koopkracht?

(Bron: www.telegraaf.nl)

Lees ook:Fashion flashback: Man in de mode
Lees ook:Vogue Nederland lanceert allereerste Vogue Man
Lees ook:Helemaal hip en in balans met Total Balance
Lees ook:Modevisie: Tijdloze tips voor stijlvolle mode
Lees ook:The devil wears Prada doet goede zaken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>