Modevisie: Tijdloze tips voor stijlvolle mode

Het is inmiddels tien jaar geleden dat Sheila de Vries haar stijlbijbel Wat trek je aan? publiceerde. Toch is de visie van de etiquettebewuste modeontwerpster nog steeds actueel.

Zo benadrukt De Vries, die in de jaren tachtig en negentig zo’n beetje heel bekend Nederland kleedde, dat kleding een van de belangrijkste attributen van onze samenleving is. Want op basis van wat je draagt, vormen mensen een oordeel over je. Dat betekent volgens de ontwerpster absoluut niet dat je onopvallend gekleed moet gaan. Sterker nog, ze propageert de stelregel: vergeet het ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’, en sloof je wat meer uit.

De Vries pleit dan ook voor mooie, praktische kleding die best een beetje mag opvallen, maar liever niet is afgekeken van wat iedereen op tv al draagt. Daarnaast is ze een fanatiek voorstander voor klassieke kleding van goede kwaliteit en stijlvolle snit. Ze gruwt van de trend om bij steeds meer gelegenheden vrijetijdskleding te dragen. Klassieke kleding past beter, staat beter, geeft je een beter gevoel, onderscheid je van de middelmaat, en kan best comfortabel zitten. Aldus De Vries.

Lees ook:Eindeloos veel trenchcoats bij Burberry
Lees ook:Sneakerfreaks houden van Gola
Lees ook:Virtuele mode van trashy naar classy
Lees ook:De nationale modetrut: een beetje vreemd maar wel lekker
Lees ook:De kledingstijl van Kim Feenstra

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>