De nationale modetrut: een beetje vreemd maar wel lekker

Ontwerpster Judith Osborn, die zichzelf de bijnaam de nationale modetrut heeft gegeven, presenteerde gisteren in de Amsterdamse Angel Studio haar nieuwe wintercollectie van 2006-2007. Mevrouw Osborn had de Amerikaanse highschool in de jaren tachtig als uitgangspunt genomen. En dat leverde nogal een eclectische mix op. Die Rivella-slogan was wel van toepassing op de ontwerpen: een beetje vreemd, maar wel lekker. Was was er zoal te zien?

Op de maat van ‘the look of love’ van 80-ties band ABC stampten modellen in jaren tachtig outfits rond op de catwalk; roze strapless jurken, veel lurex, voetloze panty’s in onder meer panterprint, velours shirtjes die afgebiesd waren met een glittertje en haar handelsmerk: t-shirts met een knipoog. Dit maal leukten teksten als ‘larger than life’ en ‘Miss Fit’ de kleren op.

Lady Chanel, zo wordt Judith Osborn in het buitenland genoemd omdat ze naast haar eigen lijn veel Chanel-kleding draagt, vatte haar collectie als volgt samen: ‘Voor mij staan de jaren tachtig voor een combinatie van happy grunge en rollerskatende bubblegumbabes’. Het is maar dat U het weet.

Natuurlijk zaten ook de nodige BN-ers op de eerste rij. Lange Frans dreigde een grijs joggingpak te kopen, Fabienne de Vries vond de kleding vooral geschikt voor achttienjarigen, Quinty Trustfull was even enthousiast als altijd en Marijke Helwegen wilde ook dit keer zich in de kleding van La Osborn wurmen.

Voor iedereen die nieuwsgierig is: check de site van De Telegraaf: www.detelegraaf.nl. Daar staat een videocompilatie van de show. Voor de mensen die iets meer geduld hebben: de collectie is vanaf september te verkrijgen op de site van Judith O: www.judithosbornoriginals.nl en in de bekende winkels zoals Men at work.

Oh ja, en je moet natuurlijk wel een beetje durven om haar kleding te dragen. Hebben jullie lef?

(bron: de telegraaf)

Lees ook:Viktor & Rolf zijn boos
Lees ook:SCOOP: Judith Osborn is failliet!
Lees ook:Judith Osborn lanceert nieuwe tassencollectie
Lees ook:Judith Osborn wil ook meedoen aan Elephant Parade
Lees ook:Wat vinden we van Judith Osborn verkleed als Amy Winehouse?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>